DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Holland uralom a magyarok felett Szlovákiában

Niels Langeveld tökéletes produkciót nyújtva tért vissza az RCM Kupa mezőnyébe a sorozat Slovakia Ringen tett látogatása során, mögötte azonban a bajnoki riválisok küzdelme továbbra is kiélezett volt.

Langevald az előző évben két hétvégén indult a tavaly megalakult magyar sorozat mezőnyében, idén azonban eddig Tijmen Heinio mérnökeként ténykedett a bokszutcában. Erre a hétvégére azért ült vissza, mert a szélárnyékos versenyzést lehetővé tévő szlovákiai pálya különösen feküdt neki.

A holland meg is szerezte ma pole-t az első versenyre, míg a bajnokság két esélyese közül Nagy Dániel a 2., Tim Gábor pedig a 6. helyről rajtolt. Az első futamon aztán Tim nagy küzdelemben hamar előreverekedte magát és egy rövid ideig még vezette is a versenyt, de Langevalddal végül nem bírt, aki így visszatérése első versenyén rögtön nyert. A harmadik Nagy Dániel lett, aki így minimalizálta pontveszteségét riválisához képest.

A második versenyre az élmezőny az időmérő fordított eredménye szerint állhatott fel a rajtrácsra, de Langevaldnak így sem okozott gondot előreverekednie magát a szélárnyékok remek kihasználásával. Megnyerte ezt a futamot is, és ezúttal Nagy végzett mögötte a második helyen, míg Tim csak negyedik lett, dacára annak, hogy fő ellenfele elől rajtolhatott. Kettőjük közé Báldi Gergő jött be, így övé lett az utolsó dobogós hely.

Langevald tehát tökéletes hétvégéjével 50 pontot zsebelt be, amivel beugróként is azonnal felrepült a tabella 7. helyére. Az élen 128 ponttal továbbra is Tim Gábor áll, aki összességében ugyan veszített néhány pontot Nagy Dánielhez képest, de még így is 20 egységnyi előnnyel rendelkezik vele szemben.

A sorozat következő állomása augusztus első hétvégéjén a Pannónia-Ringen lesz.

Az első szlovákiai futam végeredménye itt, a másodiké pedig itt található.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: