DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Ismétlés szárazon

Míg a hétvége első versenyén esőben, addig a másodikon szárazon remekeltek a Gender Racing Team versenyzői. Tomi és Laci több pozíciót is tudott javítani a rajtnál.

Végül magyar összetett első és harmadik és kategória első két hely lett a fiúk végeredménye. Tóth (Gender) Tamás, csapatfőnök igazán megszerette a Red Bull Ringet.

„A Red Bull Ringet nagyon megszerettük, hiszen rengeteg kupával térhetünk haza. Esőben is és száraz körülmények között a csapat és a versenyzők egyaránt bizonyítottak, amit az eredményeink igazolnak. Rónai Tomi abszolút első és kategória első helyezését sikerült megszereznie, míg Eszenyi Lacinak kategória második és abszolút harmadik hellyel büszkélkedhet.”

Rónai Tomi az első versenyhez hasonlóan ismét két győzelemnek örülhetett.

„Nagyszerű érzés, hogy sikerült duplázni. Az időmérő után nem gondoltam volna, hogy valós esélyem van arra, hogy ismét abszolútot nyerjek, de az hogy ez sikerült, nagyon motiváló. Fantasztikusan jó volt vezetni az autót és már most hiányzik a spielbergi aszfaltcsík.”

GRT2015



Tomihoz hasonlóan Eszenyi Laci is két kupával gazdagodhatott.

„A gyengén sikerült időmérő után egy élvezetes futamon vagyunk túl. Sikerült a rajtot jól elkapni, öt pozíciót tudtam nyerni. Az autónak sokkal jobb volt a tapadása, így végig arra koncentráltam, hogy menjek a mezőnnyel és egyre jobb köridőket tudjak magam mögött. A fiúk az autót nagyon jól összerakták, így lendületesen tudtam javítani a köridőkön.”

Egy új helyszínen mégis a megszokott profizmussal teljesítette a Gender Racing Team a szezon második hétvégéjét a Red Bull Ringen. Nem egészen egy hónap múlva a Pannóniaringen újra csatába szállnak a pilóták. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: