DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Égi áldás?

A Gender Racing Team számára esőben telt a hétvége első időmérője, de az eredményre nem lehet panaszuk.

Eddig is hűvös és esőre álló idő fogadta a versenyzőket, de az időmérőre meg is érkezett az égi áldás. Rónai Tomi a magyar bajnokság abszolút első, míg Eszenyi Laci abszolút harmadik helyen végzett a kvalifikáción. Tóth (Gender) Tamás, csapatfőnök igazán megszerette a Red Bull Ringet.

11282125_1081777788518495_1592915995_n



„Túl vagyunk a hétvége első időmérő edzésén, amire az autó beállításokat nagyon jól megtaláltuk. Mind a két pilótánk jól tejesítette a kvalifikációt. Bizakodva várom a futamot.”

Rónai Tomi nem csak a kategóriát, de az egész magyar mezőnyt maga mögé utasította.

„Az időmérő esős körülmények között zajlott, ami kicsit szokatlan volt számunkra, mert ezen a pályán még nem tudtunk nedves körülmények között tesztelni. A kvalifikáció eleje arról szólt, hogy felmérjük a körülményeket és hozzászokjunk az új helyzethez. A végén sikerült egy gyors kört futnunk, ami elég is volt a kategória, illetve az abszolút pole pozíciójára is.”

Eszenyi Laci a magyar bajnokság abszolút harmadik helyéről várhatja a holnapi rajtot.

11291862_1081777785185162_1427622998_n

„Vizes pályán nehezen találtam meg a ritmust, így nem úgy mnet az időmérő, mint ahogy szerettem volna. Nagyon figyelni kell arra,  hogy az ember ne az ideális íven autózzon, hanem a nem használt részeket keresse a pályán. A holnapi versenyen ertre próbálok majd koncentrálni.”

Az esős időmérő után az előrejelzések szerint hasonló körülmények várják a versenyzőket a holnap kora délutáni versenyen is, ahol több, mint harminc autó áll majd fel a rajtrácsra. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: