DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Időmérők letudva

A Gender Racing Team túl van a vasárnap reggeli, egyben utolsó időmérő edzésen a hungaroringi gyorsasági autós ob-hétvége során. A versenyzők elégedettek az időkkel.

Tóth (Gender) Tamás egy izgalmas versenyt vár pilótáitól.

„A két pilótám különböző taktikával vágott neki a mai napi kvalifikációs futamnak. Rónai Tomi egy teljesen új szettel, Laci pedig egy használt garnitúrával. Ő a versenyre tartogatja az új gumit. Mind két srác kihozta az autóból és önmagából is a várt maximumot, így Tomi megfutotta élete leggyorsabb körét a Hungaroringen, amire nagyon büszke vagyok, Laci pedig a használt gumiszett ellenére is jó köröket tudott menni.”



Rónai Tomi tovább folytatja tegnap megkezdett szériáját és megszerezte a kategória pole pozícióját.

„Az időmérő jól alakult, leginkább a gumispórolás volt a cél, ezért csak egyetlen gyors kört teljesítettem, ami érzésem szerint nem sikerült a legjobban, de így is az eddigi leggyorsabb időmet futottam, ami nagy örömmel tölt el. Várom a versenyt, remélem a tegnapihoz hasonló, kiegyensúlyozott tempóval fogok tudni autózni.”

Eszenyi Lacinak technikai problémák nehezítették a hétvége második időmérőjét.

„A tegnapi verseny miatt hátsó gumi hiányban szenvedünk és a szigorú gumiszabályok miatt egy kopott hátsó párt kellett használnunk. Az autó nagyon kiegyensúlyozatlan volt, meg is pördültem, így alapvetően azt gondolom, hogy ennyi volt ebben az edzésben. A versenyre próbálok koncentrálni és addigra a csapat orvosolja az apróbb váltóproblémánkat is.” 

Kora délután igaz egy tegnapinál hűvösebb, de hasonlóan eredményes futam várhat ránk. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: