DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Dobogó dömping

Az autós gyorsasági országos bajnokság hungaroringi nyitó versenyhétvégéjének vasárnapi napján a Gender Racing Team tovább szaporította dobogós helyezéseinek sorát.

A második futamon a tegnapival ellentétben mind a két pilótának nagy sikerei voltak. Eszenyi Laci egy abszolút harmadik és egy kategória második, míg Rónai Tomi egy abszolút második, és egy kategória első hellyel zárta a hétvégét. Tóth (Gender) Tamás teljesen pozitívan várhatja a soron következő Red Bull Ring-i versenyhétvégét.

„A szombati nap felemásra sikerült számunkra, így még nagyobb jelentőséggel bírt, hogy ma mind a két versenyzőm kétszer is dobogóra állhatott. Szerintem ez egy nagyon jó kezdete a 2015-ös évnek. Erre igazán építhetünk és egy hónap múlva a Red Bull Ringet is meg tudjuk hódítani.”



Rónai Tomi a szombati nap folytatásaként további két dobogós helyezést szerzett a hétvége utolsó napján.

„Jobban nem is alakulhatott volna a hétvége. Sikerült mind a két futamot megnyernünk, sőt az abszolút kategóriában is két dobogós helyet gyűjtenünk, amivel nagyon elégedett vagyok. Úgy érzem sikerült maximálisan koncentrálnom a feladatomra az egész hétvége során, ami sokban hozzá segített ahhoz, hogy ilyen sikereket érjünk el. Köszönöm a csapatomnak az egész heti munkát, illetve azt, hogy egy ilyen fantasztikus autót készítettek nekem a tél során. A következő versenyünk a Red Bull Ringen lesz, amit nagyon várok, bízom benne, hogy hasonlóan jól tudunk szerepelni az Osztrák pályán is.”

Míg Laci szombati napját egy versenytársa tette tönkre, addig a vasárnapi menet a dobogón végződött.

„Nem minden úgy alakult a hétvégén, mint ahogy azt terveztük, de inkább hiányérzetem van, mint csalódottságom. A második rajtnál is veszélyes helyzetbe kerültünk. Ismét beragadt egy autó a rajtrácson emiatt hárman pályáztunk egy autónyi helyre. A kavarodás végén egy boly közepén találtam magam és mire sikerült végigelőznöm mindenkit 50 másodperces hátrányba voltam az él  bolyhoz képest. Ekkora felzárkózás ilyen szoros mezőnyben esélytelen, így arra figyeltem,h az üldözőimet kellően távol tudjam tartani.” 

Igaz az első hétvégének most vége, de pár nap pihenő után újra nekivágnak a felkészülésnek, hiszen egy hónap múlva, egy új helyszínen, a Red Bull Ringen újra csatába szállhatnak az értékes pontokért. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: