DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gyorsasági (Gy)

A B3 Racing felfedezettjei a fél mezőnyt megelőzték

Alig két héttel a felfedezésük után, a Hungaroringen versenyeztek a Suzuki RCM Cup mezőnyében a B3 Racing tehetségkutatójának legjobb pilótái. Báldi Gergő és Boldizs Bence igazi meglepetései voltak a versenyhétvégének.

A hétvégén rendezték a Hungaroringen az idei első Suzuki RCM Cup-ot, ahol a B3 Racing tehetségkutatójának két új pilótája debütált. Báldi Gergő már az első időmérőn - egyébként élete első autós időmérője volt ez – szenzációsat alakított, ugyanis a harmadik helyen végzett. Műszaki okok miatt azonban sajnos csak a tizenhetedik helyről vághatott neki a versenynek, végül Forrai Gáborral és György Gáborral vívott emlékezetes csatája után, amelyet meg is nyert, a tízedik helyre autózta fel magát. Az első helyért vívott küzdelem mellett ez a versengés volt a futam egyik legizgalmasabb része. Boldizs Bence az első versenyen folyamatosan tartotta a hatodik-hetedik helyét, azonban technikai okok miatt volt kénytelen feladni a versenyt, így sajnos nem ért célba. 



A második versenynap újabb izgalmakat hozott a B3R két versenyzője számára. Gergő a tízedik, Bence a tizenhetedik helyről rajtoltak. Gergő öt helyet javítva egészen az ötödik helyig előzte a mezőnyt, majd a gumik kopása miatt egyre hátrébb került, végül egy lökés miatt a nyolcadik helyen végzett. „A srácok egy tip-top autót tettek alám, amiért nagyon hálás vagyok.” – mondta Báldi. 

Bence is jó formában volt a második napon. A tizenhetedik helyről rajtolva nagyszerű beállításokkal szinte az egész verseny alatt időmérős köröket ment, nyolc helyet lépett előre, így végül a kilencedik helyen zárta a versenyt. „A pályát sikerült nagyon jól megismerni, a teszteken kiderült, hogy gyorsak vagyunk, úgyhogy tudtunk igazán a beállításokra koncentrálni. Vasárnapra a fékproblémákat is megoldottuk, végül jobban teljesítettünk, mint vártuk. Igazából végig motivált, hogy van előttem valaki, akit meg kell fogni, húztak engem a többiek, ezért könnyebb volt mezőnyben menni, mint eddig időmérőn, amikor csak az idővel versenyzünk.” – mondta Boldizs Bence. 

Az első versenynap végeredménye: 1. Tim Gábor, 2. Nagy Dániel, 3. Tassi Attila

A második versenynap végeredménye: 1. Tim Gábor, 2. Tassi Attila, 3. Nagy Dániel

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: