DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Gender Racing Team: Elkezdődött

A téli szünet után kezdenek körvonalazódni az erőviszonyok. A Gender Racing Team versenyzői már túl vannak az első időmérőn is.

Három helyett két versenyzővel kezdték a szezon első időmérőjét a hatvani alakulatnál, ugyanis az új pilóta nem tudta teljesíteni a kvalifikációt. Tóth (Gender) Tamás csapatfőnök már nagyon várta a szezon kezdetét.

„Túl vagyunk a szezon első időmérő edzésén, ami nagyon jól sikerült, hisz Rónai Tomi kategória első, míg pár tizeddel lemaradva Eszenyi Laci a kategória második rajtkockájából vághat neki a holnapi csatának. Az új pilótánk, Remus körül akadtak némi csapatunkon kívüli adminisztrációs problémák, ezért a szezon első versenyhétvégéjén nem fog tudni rajthoz állni, de a következő versenytől 100 százalék, hogy láthatjuk a pályán.”

A kategória első helyét a tavalyi bajnok Rónai Tamás szerezte meg, aki a kezdeti bemelegítés után egy pozitív versenyt vár.

Gender



„Az időmérőre nagy várakozások nélkül hajtottam, szerettem volna egy értékelhető időt menni, mivel az egész hétvége során gondunk volt az autó elejével, illetve a fékekkel is. Nem működött úgy, ahogy azt igazán szerettem volna, de hála a csapatomnak, az utolsó edzést követően sikerült mindent megoldani, és egy számomra elfogadható időt autózni. Összességében elégedett vagyok, várom már a versenyt, bízom benne, hogy további fejlődést tudunk elérni.”

Míg Rónai Tomi az előző szezon utolsó versenyhétvégéjén, addig Eszenyi Laci az idei szezon első versenyhétvégéjén ülhetett új autóba. Laci pozitívan várja az év első versenyét.

„Az első randin már túl vagyunk az autóval. Úgy tűnik, hogy tartós kapcsolat lesz belőle. A szabadedzéseket és alapvetően az időmérő edzést is még az ismerkedés és a tanulás jegyében töltöttük. Az volt a cél, hogy 1:48-as köridővel kvalifikáljuk magunkat a versenybe. Ez sikerült, így alapvetőem elégedett vagyok. A versenyen próbálok jó rajtot venni és remélem, hogy élvezetes futamunk lesz.”

A hétvége első időmérője után szombaton délután az első versenyt is teljesíthetik a csapatok. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: