DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Április végén feldübörögnek a motorok a Hungaroringen

Április 24-től 26-áig rendezik a MNASZ Autós Gyorsasági Országos Bajnokság szezonnyitó hétvégéjét a Hungaroringen. A speedzone.hu Kupa magyar bajnokság mellett egyben az FIA Közép-európai Zóna Bajnokság nyitófutama is, ezért igen komoly mezőny várható a hétvégére. Már csak ezért is érdemes kimenni az ingyenesen látogatható rendezvényre, hiszen nem mindennap láthatnak a nézők 500-600 lóerős túraautókat összecsapni egy magyar versenypályán.

A hagyományosan a Főnix Motorsport által megrendezett versenyhétvégén körülbelül 150 induló várható, akik összesen 15 versenyfutamon mérik össze tudásukat. Bár a nevek alapján a több tízmilliós Porschéket, Ferrarikat, BMW-ket, SLS Merciket felvonultató nagy túraautók futama ígérkezik a leglátványosabbnak, azért ezért a címért több márkakupa sorozat is megharcol majd. A csak kupás Porschékből álló közép-európai Porsche Kupa versenye is biztosan nagyon látványos lesz, erről akár az ebben a mezőnyben ismét elinduló Walter Csaba is gondoskodhat. Ezen a hétvégéken már megszokhattuk, hogy a magyar márkakupák is kitesznek magukért, az RCM Kupa és a Swift Cup Europe versenyzői gyakran tartanak bemutatót a kőkemény test-test elleni küzdelmekből.

bfr_kupa_forma_rajt 



Természetesen nem csak márkakupákat láthat a kilátogató nézősereg, hiszen bizonyára ismét szép csatákat látunk a régi WTCC autókat is magába foglaló kis túraautók futamaiban. Idén újdonság a TWC Tourenwagen Cup érkezése, ahol egyedileg épített kis túraautók csapnak össze. A tavalyi évhez hasonlóan ismét népes formula autós mezőnyre van kilátás, de sok nagyon komoly versenyautó nevezett az endurance futamra is. Ezen a hétvégén visszatér a gyorsasági bajnokságba a kétszeres rali Európa-bajnok Bessenyey Zoltán is, aki egy BMW M3-assal indul majd a nagy túraautók vasárnapi futamán.

bfr_kupa_Porsche1

A speedzone.hu Kupa hivatalos programja pénteken kezdődik, de a nézőknek leginkább szombatra és vasárnapra érdemes kilátogatniuk a rendezvényre. Szombaton 9 órától egészen 17 óráig csak versenyek lesznek, míg vasárnap 10-től fél ötig lehet izgulni a versenyeken. A belépés a nézőtérre és a paddock területére is ingyenes, sőt 16 év feletti felnőttek még a boxutcába is bemehetnek.

A tervezett időterv:

Clip_2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: