DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gyorsasági (Gy)

Cargo Racing: Swift-rajtra hangolva

Egyre inkább hatalmába keríti a versenyláz Bernula Istvánt és Fekete Balázst, akik már javában hangolnak a Swift Cup Europe 2015-ös szezonjának kezdetére. A két versenyző felkészülése egyre intenzívebb, mivel az április 24-26-án, a Hungaroringen tartandó évadnyitó Speedzone.hu Kupán már élesben kell bizonyítani.

A GFS Oxxo Energy istálló kötelékét erősítő Bernula és Fekete már túl van az első teszteken, megfordultak az Euroringen és a Hungaroringen is. Mindkét versenyző a második idényére készülődik és mindkettejüket ugyanaz a szilárd cél vezérli: az első szezon tapasztalataira építkezve szeretnék magasabbra helyezni a lécet.

CARBALAZS01_1



Bernula István esetében ez a csúcstámadást jelenti, ugyanis a pilóta tavaly a 2. helyen zárta az Európa-bajnoki értékelést: a világ bármely versenysorozatában jó antrénak számít, ha valaki újoncként, egy tehetséges pilótákkal gazdagon tűzdelt mezőnyben ezüstérmesként végez, az viszont komoly tüske volt számára, hogy bármennyire igyekezett, a sokak által megérdemeltnek tartott első futamgyőzelem hol ilyen, hol olyan okok miatt elmaradt.

„A hosszú téli időszakban volt alkalmam elemezni a tavaly történteket és igyekeztem okulni az első szezonom tapasztalataiból. Sok dolgot sikerült átértékelnem és úgy érzem, hogy megerősödve vághatok neki az idei évnek. A felkészülésünk lassan az utolsó, legfontosabb szakaszához ér, így azon vagyok, hogy az évadnyitóra tökéletes formában legyek én is, az autóm is, mert szeretném bepótolni mindazt, ami tavaly az erőfeszítéseink ellenére nem sikerült” – mondta a versenytársai által ráragasztott „Denevér” becenevet „BatBoy”-ra cserélő Bernula István.

Fekete Balázs tavaly mindössze 13 évesen ugrott neki első versenyszezonjának, így a Swift Cup Europe teljes mezőnyének legifjabb tagja volt. „Blacky” - így nevezik a többiek – futamról futamra gyarapította a tapasztalatokat a volán mögött, folyamatosan gyorsult és bátorságának jutalma a Junior-kupa ezüstérme lett.

CARBALAZS02

 

„A téli hónapok során a tanulás mellett azzal töltöttem az időmet, hogy a tavalyi fedélzeti kamerás felvételek visszanézésével próbáltam rájönni arra, hogyan tudnék még jobb és gyorsabb, még inkább következetes lenni. Már most, az első teszteken tapasztaltam, hogy ez egy jó módszer, amelynek hatásait azonnal lehet érezni. Nehéz lenne előre megmondani, hogy mit tartogat számomra az idei évad, de az biztos, hogy bátrabbnak érzem magam és az első pillanattól, már az évadnyitó fordulótól kezdve azon leszek, hogy száz százalékos teljesítményt nyújtsak” – fogalmazott Fekete Balázs.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: