DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Norris: Az F2-es bajnoki cím az út az F1-be

A 18 éves pilóta úgy gondolja, hogy így tudja bebizonyítani a nagyvilágnak és a McLarennek, hogy valóban megérett az F1-re. Norris azt is elárulta, mitől tart az új kategóriában a leginkább.

Az F3-t nem kis előnnyel nyerte meg a McLaren fiatal tehetsége, és motiváltságát jelzi, hogy az F2-ben sem lesz más a célja, mint a bajnoki cím. A wokingi alakulat nem véletlenül szeretné, ha náluk maradna Lando Norris. 

A brit pilótának egyébként a múlt nyáron már egy F1-es McLarenhez is volt szerencséje, hiszen lehetőséget kapott a wokingiaktól a magyarországi tesztnapon a körözésre.

A most következő szezonban az Formula-1 előszobájának nevezett sorozatban méretteti majd meg magát, és szeretné itt is elhódítani a bajnoki címet: „Meg kell nyernem az F2-t. Leclerc is megtette, és ha le akarom győzni, vagy bebizonyítanám, hogy tényleg jó vagyok, akkor nyernem kell. Azt hiszem, ez a legfontosabb dolog, nem a második vagy a harmadik helyért fogok menni.”

 norris-az-f2-t-is-megnyerne-2018



„Természetesen nehéz megmondani, melyik versenyzők fognak maradni 2018-ra, tehát ki lesz tapasztalt, és ki lesz újonc. Mindez változhat, de akkor is úgy gondolom, hogy a bajnokság megnyerése az elsődleges célom” - folytatta kételyeivel a fiatal brit.

A száguldó cirkusz szezonzárója után a Campos színeiben tesztelt egy F2-es autót, amiről a következők voltak a tapasztalatai: „Sokkal nagyobb ereje van, mint amit eddig vezettem, természetesen az F1-es autót leszámítva. A gumik fogják a legnagyobb problémát okozni: az F3-ban használt Hankook abroncsokkal a verseny 99%-ában a határon mehet az ember, ezzel szemben a Pirellik csak néhány kört bírnak, és egy idő után el kell kezdeni spórolni velük. Ez nem lesz könnyű.”

„Úgy gondolom tehát, hogy az F2-es gumikhoz a legnehezebb hozzászokni, még az F1-es abroncsokkal is könnyebb dolga van az embernek. Nagy kihívás lesz ez számomra” - zárta nyilatkozatát Norris.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: