DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
GP2/3

F2: Japán siker a Hungaroringen

Remek rajtját követően nem lehetett megállítani a Honda reménységét, Nobuharu Matsushitát, aki szezonbeli második győzelmét aratta a magyar pályán.

Az első sorból induló Alexander Albon és Norman Nato számára katasztrofálisan kezdődött a vasárnapi sprintverseny, hiszen mindketten beragadtak a piros lámpák kialvása után, és a hatodik-hetedik helyre estek vissza. Ennek köszönhetően Nobuharu Matsushita vágott az élre Luca Ghiotto előtt, innentől pedig vissza sem nézett.



Még akkor sem, amikor a 10. körben szélesen fordult a négyes kanyarban, de előnyét ezután is tovább tudta növelni, végül 4,3 másodperccel megelőzve a második helyen záró Oliver Rowlandet a leintésnél. Miután sikerült megelőznie Ghiottót, sokáig úgy tűnt, hogy Nyck de Vriesé lesz az ezüstérmes pozíció, ám a brit pilóta a kettes kanyarban felülmúlta őt.

A McLaren tehetsége így ugyanabban a pozícióban zárt, mint szombaton, akárcsak a listavezető Charles Leclerc, aki a verseny záró szakaszában műszaki hibával küszködött, de végül sikerült negyedikként célba érnie. A versenyt két incidens színesítette, melyek miatt a versenybíróság a virtuális biztonsági autóval fogta vissza a tempót: előbb Robert Visoiu koccant Nabil Jeffrivel az egyes kanyarban, autója pedig a pálya szélén maradt, később aztán Jeffri ütközött Sergio Canamasasszal az ötös kanyarban.

Rowland első és második helyével 50 pontra csökkentette hátrányát Leclerckel szemben az összetettben, nyolc futammal a zárás előtt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: