DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

F2: Baleset a célegyenesben, 15 helyes felzárkózás

Egy eseménydús versenyt már hozott a Hungaroring: a Formula-2 futamán ijesztő baleset döntötte el a győzelem sorsát Rowland javára, a rajtrács végére száműzött Leclerc pedig parádézott.

A 36 körre kiírt szombati főverseny biztonsági autó mögött ért véget a Hungaroringen, miután három körrel leintés előtt a győzelemért küzdő Artem Markelov ijesztő balesetet szenvedett. A második helyen haladó orosz kivágódott Oliver Rowland szélárnyékából, az éllovas azonban szintén jobbra húzódott. Markelov a kormányt félrerántva elhagyta a pályát, átbucskázott a füvön – a szalagkorlátot szerencsére elkerülte –, majd a pályán keresztbe csúszva az 1-es kanyar bukóterének szalagkorlátja állította be.

A biztonsági autó a pályára érkezett, ezzel pedig a megkérdőjelezhetően védekező Rowland győzelme biztossá vált, a DAMS másik pilótája, Nicholas Latifi másodikként ért célba, Nyck de Vries pedig megörökölte a dobogót.

Egy másik biztonsági autós periódus is megszakította versenyt: Sergio Canamasas vetett véget ütközésével saját és Robert Visoiu futamának, szintén az első kanyarban. Markelov ennek köszönhetően érte utol az ekkor már 6,2 másodperccel vezető Rowlandet.

A futam hőse Charles Leclerc volt, aki a szezon hetedik hétvégéjén hetedik pole-pozícióját szerezte tegnap, de utólag megfosztották kiváló sorozatától: a technikai ellenőrzés során differenciálművében egy olyan alátétet találtak, amely rézből készült az előírt acél helyett. Leclercet a mezőny végére, a 19. helyre száműzték, így örökölte Rowland a rajtelsőséget. A tehetséges monacói, aki jövőre a Saubernél köthet ki, már az első körben 11. helyen haladt, profitált az előtte történt kiesésekből, és számos bravúros előzéssel végül negyedik lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: