DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
GP2/3

F2: Megállíthatatlan a Ferrari tehetsége

Sem a füstölő motor, sem pedig egy leszakadó tükör nem akadályozhatta meg Charles Leclercet abban, hogy idei ötödik győzelmét arassa Silverstone-ban.

Nem okozott nagy meglepetést, hogy Charles Leclerc pole-pozícióból vághatott neki a Formula-2 silverstone-i főversenyének - az már inkább, hogy előfordult, hogy a sima rajt után körönként két másodpercet vert üldözőire, a második helyre felzárkózó Norman Natóra és Oliver Rowlandre.

Már 6,2 másodpercnél járt, és közeledett kötelező bokszkiállása, amikor egyszer csak füstölögni kezdett az autója. Ekkor úgy tűnt, ismét drámai pillanatoknak leszünk szemtanúi - Monacóban is technikai hiba fosztotta meg a győzelemtől -, ám a kerékcsere után visszaállt a versenybe, és a probléma nem ütötte fel ismét a fejét.



Rowland komoly nyomást helyezett a második helyen haladó Natóra, megelőznie azonban nem sikerült. Az élen sem történt változás, és Leclerc majd kilenc másodperces előnnyel bizonyult jobbnak francia riválisánál. A monacói hajrája sem volt eseménymentes, hiszen bal oldali tükrét elveszítette a Hangar-egyenesben, de ez cseppet sem zavarta abban, hogy megszerezze idei ötödik győzelmét.

Mögöttük hatalmas csata zajlott a pozícciókért, az első tíz végül a Markelov, Canamasas, Ghiotto, King, Latifi, Gelael és Matsushita sorrenddel egészült ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: