DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
GP2/3

F2: Első győzelmét szerezte a McLaren tehetsége

Parádés rajt döntött a Formula-2 monacói sprintversenyén, ahol a McLaren ifjonca, Nyck de Vries vezetésével a Rapax alakulata kettős győzelmet ünnepelhetett.

Nyck de Vries a második helyről kezdte meg az F2 szombat délutáni sprintversenyét, csapattársa, Johnny Cecotto Jr. mellől. A két Rapax-pilóta remek rajtot fogott, közülük pedig a holland volt az élelmesebb, ugyanis az egyes kanyarban fantasztikus manőverrel átvette a vezetést. A McLaren reménysége egy kör után más másfél másodperces előnnyel állt az élen, féltávnál öt, a 25. körben pedig már 10 kör volt a különbség a két pilóta között, így gyakorlatilag el is dőlt a győzelem sorsa.



Cecotto mögött, aki nem tudta tartani a lépest csapattársával, feltorlódott a mezőny, de a monacói utcák a kezére játszottak, és senki sem tudta megelőzni a leintésig. De Vries és a venezuelai kettős győzelmével a Rapax 2015 óta először képviseltette magát a dobogó tetején, míg korábbi pilótájuk, a jelenleg a Racing Engineeringet erősítő Gustav Malja a harmadik helyen ért célba Luca Ghiotto előtt.

Az ötödik hely sorsa egy egészen elképesztő manőverrel dőlt el: Artyom Markelov a Rascasse-ban bújt be Alexander Albon mellé – mögöttük Nobuharu Matsushita ért célba. Az utolsó pontot Jordan King csípte el Oliver Rowland előtt – a főversenyen diadalmaskodó britet Sergio Canamasas tolta meg a Rascasse-ban, bár utóbbi járt rosszabbul, hiszen első szárnycserére szorult az incidens után.

A pénteki futamot pole-ból kezdő, de nagy fájdalmára kieső Charles Leclercnek hamar el kell felejtenie a hétvégét, ugyanis most Norman Natóval ütközött. A monacói időbüntetést kapott, azonban a verseny feladása mellett döntött – mellettük még Ralph Boschung adta fel a küzdelmet műszaki hiba miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: