DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
GP2/3

Alesi fia teljes szezont fut a GP3-ban

A 80-as évek aranygenerációjából több versenyző fia is autósportra adta a fejét. Találkozhattunk már Nico Rosberg, Nicolas Prost, Bruno Senna és Nelsinho Piquet nevével a Formula-1-ben, vagy annak előszobáiban.

Jean Alesi fia, Giuliano Alesi már a GP3-ban jár, ami egy komoly lépcső lehet az F1-be jutáshoz. Tavaly idény közben érkezett a Trident istállóhoz a francia pilóta, ám egyelőre csak egy pontot szerzett. Előtte fél éven át még az F3 Európa Bajnokságban tekerte a kormányt a Carlin istállónál, Pauban győznie is sikerült.

Külsőre tagadhatatlan a hasonlóság Jean és Giuliano között. Vajon tehetségben is hasonló lesz a helyzet?


Eddigi legjobb eredménye a francia F4-es bajnokságban elért összetett negyedik helyezése. Alesi a Trident csapattal tesztelt már 2015 végén Abu Dhabiban és jó benyomást keltve a nyolcadik legjobb idő állt a neve mellett.

Giuliano Alesinek még sok ideje van fejlődni, csak 17 esztendős. „Boldog vagyok, hogy ismét a Trident istállónál lehetek és elkezdhetem első teljes idényemet. A bemutatkozó évadomban is jól dolgoztunk együtt és gyorsan beilleszkedtem a csapatba. Jelenleg a további folyamatos fejlődés a célom, valamint, hogy minél inkább konstans teljesítményt nyújtva tartsam az élmenőkkel a tempót” – vázolta a helyzetet Jean Alesi fia.

Jean Alesi egyébként az F1 egyik legnépszerűbb pilótája volt, 1989-től 2001-ig versenyzett a legfelsőbb kategóriában. Bár sokkal többre volt hivatott, mindössze egyetlen futamgyőzelmet szerzett, 1995-ben. Most fián, Giulianón a sor, hogy bekerüljön a Formula-1-be, bár addig még igen hosszú utat kell bejárnia.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: