DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
GP2/3

Különös évközi változás a GP2 naptárában

Ilyen sem volt még: a Hosszútávú Világbajnokság betétfutamaként fog versenyezni a GP2 és a GP3 mezőnye, már ebben az évben, és egy olyan pályán, ahol idén már jártak. Az F1 nem talált megoldást, ők igen.

Az általában a Formula-1-gyel utazó két utánpótlás-sorozatot, a GP2-t és GP3-at irányító Bruno Michel bejelentette, hogy szokatlan módon szezon közben adnak hozzá egy új versenyhétvégét idei naptárukhoz. Ennek értelmében a két széria november 21-én Bahreinben lép majd pályára. A hétvége programja egész biztosan sűrű lesz, hiszen a WEC is ott tartózkodik majd Szahírban, a Hosszútávú Világbajnokság ugyanis a szezonzáróját futja majd a hatórás versenyen.

_G7C6742



Az extra futamhétvégével a szezon előtt a naptárból törölt Német Nagydíjat szeretnék pótolni, így a GP2 idei menetrendje 11, a GP3-é pedig 10 hétvégésre bővült. A két sorozat idén már pályára lépett Bahreinben, hiszen a szezonnyitót is ott rendezték, akkor a GP2 versenyeit Stoffel Vandoorne és Rio Haryanto nyerték.

„Amióta bejelentették a németországi hétvége törlését, keményen dolgoztunk azon, hogy mindkét sorozat számára egy új fordulót iktassunk be a naptárba” - magyarázta a döntést Michel, hozzátéve, hogy logisztikailag nem is választhattak volna jobban. „Fontos volt számunkra, hogy alacsonyan tartsuk a csapatok költségeit, és egyúttal olyan pályát találjunk, amely különleges értékkel bír a versenyzők számára. A bahreini helyszín bizonyult a legjobb választásnak: ez egy F1-es pálya, és tökéletes számunkra, hogy egy héttel az Abu Dhabiban rendezett szezonzárónk előtt lesz a futam.”

A Német Nagydíj törlése után a Formula-1-ben nem is törekedtek új helyszín keresésére, ők megelégedtek a 19 futamos szezonnal, ám a jelek szerint a GP2 főnöke máshogy állt hozzá a dolgokhoz. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: