Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. november 19. vasárnap

GP2/3 hírek

Úttorlasz miatt intették le az F2 főversenyét

Balesetek és biztonsági autók rengetege után, amikor végre úgy tűnt, hogy több váratlan eseményt már nem hoz az F2 első bakui versenye, egy a 8-as kanyarban falhoz csapódó autó miatt piros zászlóval kellett véget vetni a körözésnek.

részletek

Első sikerét aratta a McLaren tehetsége

Parádés rajt döntött a Formula-2 monacói sprintversenyén, ahol a McLaren ifjonca, Nyck de Vries vezetésével a Rapax alakulata kettős győzelmet ünnepelhetett.

részletek

Kubica GP3-as autót tesztelt

Kis híján végzetes 2011-es ralibalesete óta nem vezetett formulaautót a lengyelek korábbi F1-es reménysége, Robert Kubica – szerdán viszont kipróbálta, mire képes egy ilyen versenygépben.

részletek

Parádés felzárkózás után ferraris siker!

Lélegzetelállítóan izgalmas és fordulatos versenyt hozott a Formula-2 második bahreini futama, amelyen a gumit cserélő Charles Leclerc néhány kör alatt levadászta a fél mezőnyt és megnyerte a viadalt.

részletek

Orosz parádéval indult az F2 új korszaka

Igazi gumipókerré vált a Formula-2 bahreini szezonnyitója, miután egyesek nem tudták kellően életben tartani abroncsaikat a leintésig, így a hajrában az élen álló kettős is pozíciót veszített Artem Markelovval szemben.

részletek

Elfogynak a nevelőszériák!

Drámai csökkentés állt be az F1 legfontosabb utánpótlásbázisát jelentő négy nagy európai nevelőszéria mezőnyében: a GP3 például a kezdeti 30-ról 20 autó alá csökkenhet…

részletek

Alesi fia teljes szezont fut a GP3-ban

A 80-as évek aranygenerációjából több versenyző fia is autósportra adta a fejét. Találkozhattunk már Nico Rosberg, Nicolas Prost, Bruno Senna és Nelsinho Piquet nevével a Formula-1-ben, vagy annak előszobáiban.

részletek

Összeolvadhat a GP3 és az F3

A GP2 Formula-2-re való átnevezésével az alsóbb kategóriák sem valószínű, hogy külön utakon folytatják a jövőben, így végre létrejöhet az FIA álma, egy egységes, F4-től az F1-ig tartó ranglétra az autósportban.

részletek

Eldőlt: Vége a GP2-nek, jön a Formula-2

Visszatér a nemzetközi autóversenyzés körforgásába a Formula-2-es kategória, de nem ugyanaz az F2 lesz, ami legutóbb volt. A GP2 név eközben úgy tűnik el, hogy ami eddig a GP2-t jelentette, az továbbra is megmarad.

részletek

Már idén átnevezhetik a GP2-t

Az F1 új többségi tulajdonosa sajtóhírek szerint tervbe vette, hogy már a 2017-es szezontól kezdődően átnevezik a száguldó cirkusz betétsorozatát, a GP2-t.

részletek

Veszélyben a GP2 jövője?

Egyre inkább kezd divattá válni, hogy a pilóták az F3-ból, a GP3-ból, vagy más sorozatokból egyből, a GP2 kihagyásával lépnek át az F1-be, amely egy csapatfőnök szerint nem túl jó jel a jövőre nézve.

részletek

A GP2 közelebb kerülhet az F1-hez

A GP2-es és F1-es autók közötti teljesítménybeli hézagot szeretné csökkenteni a széria első embere a 2018-ban érkező új modellel és a valószínűsíthető új motorformulával.

részletek
Olvastad már?