Steward
Dezső Attila
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2017. szeptember 24. vasárnap

GP2/3 hírek

Első sikerét aratta a McLaren tehetsége

Parádés rajt döntött a Formula-2 monacói sprintversenyén, ahol a McLaren ifjonca, Nyck de Vries vezetésével a Rapax alakulata kettős győzelmet ünnepelhetett.

részletek

Kubica GP3-as autót tesztelt

Kis híján végzetes 2011-es ralibalesete óta nem vezetett formulaautót a lengyelek korábbi F1-es reménysége, Robert Kubica – szerdán viszont kipróbálta, mire képes egy ilyen versenygépben.

részletek

Parádés felzárkózás után ferraris siker!

Lélegzetelállítóan izgalmas és fordulatos versenyt hozott a Formula-2 második bahreini futama, amelyen a gumit cserélő Charles Leclerc néhány kör alatt levadászta a fél mezőnyt és megnyerte a viadalt.

részletek

Orosz parádéval indult az F2 új korszaka

Igazi gumipókerré vált a Formula-2 bahreini szezonnyitója, miután egyesek nem tudták kellően életben tartani abroncsaikat a leintésig, így a hajrában az élen álló kettős is pozíciót veszített Artem Markelovval szemben.

részletek

Elfogynak a nevelőszériák!

Drámai csökkentés állt be az F1 legfontosabb utánpótlásbázisát jelentő négy nagy európai nevelőszéria mezőnyében: a GP3 például a kezdeti 30-ról 20 autó alá csökkenhet…

részletek

Alesi fia teljes szezont fut a GP3-ban

A 80-as évek aranygenerációjából több versenyző fia is autósportra adta a fejét. Találkozhattunk már Nico Rosberg, Nicolas Prost, Bruno Senna és Nelsinho Piquet nevével a Formula-1-ben, vagy annak előszobáiban.

részletek

Összeolvadhat a GP3 és az F3

A GP2 Formula-2-re való átnevezésével az alsóbb kategóriák sem valószínű, hogy külön utakon folytatják a jövőben, így végre létrejöhet az FIA álma, egy egységes, F4-től az F1-ig tartó ranglétra az autósportban.

részletek

Eldőlt: Vége a GP2-nek, jön a Formula-2

Visszatér a nemzetközi autóversenyzés körforgásába a Formula-2-es kategória, de nem ugyanaz az F2 lesz, ami legutóbb volt. A GP2 név eközben úgy tűnik el, hogy ami eddig a GP2-t jelentette, az továbbra is megmarad.

részletek

Már idén átnevezhetik a GP2-t

Az F1 új többségi tulajdonosa sajtóhírek szerint tervbe vette, hogy már a 2017-es szezontól kezdődően átnevezik a száguldó cirkusz betétsorozatát, a GP2-t.

részletek

Veszélyben a GP2 jövője?

Egyre inkább kezd divattá válni, hogy a pilóták az F3-ból, a GP3-ból, vagy más sorozatokból egyből, a GP2 kihagyásával lépnek át az F1-be, amely egy csapatfőnök szerint nem túl jó jel a jövőre nézve.

részletek

A GP2 közelebb kerülhet az F1-hez

A GP2-es és F1-es autók közötti teljesítménybeli hézagot szeretné csökkenteni a széria első embere a 2018-ban érkező új modellel és a valószínűsíthető új motorformulával.

részletek

GP2: A legutolsó futamon dőlt el a bajnokság

Francia bajnokot avatott a GP2: a nagy összecsapás elmaradt Antonio Givonazzi és Pierre Gasly között, miközben Alex Lynn fölényesen megnyerte a szezon utolsó sprintfutamát.

részletek
Olvastad már?