DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: WSK premier

A gokartversenyzés egyik legkomolyabb bajnokságában, az olasz WSK-ban mutatkozott be Krózser Menyhért Lonatóban. Az MHH Kart Team versenyzőjének nem volt ismeretlen a pálya, hiszen korábban két ROK-futamon is szerepelt rajta — legutóbb egy héttel a WSK premierje előtt —, azonban a 82 fős Mini WSK mezőnyben így is akadt tanulnivalója.

Krózser Menyhért, Mini WSK

„Próbáltam magamból kihozni a maximumot, a végén már csak négy tizedre voltam az élmezőnytől. Az előzéseimre vagyok a legbüszkébb. Az eredménnyel elégedett vagyok, szeretnék újra indulni a WSK-ban és bejutni a döntőbe, akkor leszek igazán elégedett“ — foglalta össze a hétvégéjét Krózser Menyhért.

Menya_WSK_Lonato_23822_558_MENYHERT KROZSERK.60 MINI_0164



„Számítottunk rá, hogy ez lesz az idei legkeményebb megmérettetésünk — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Viszont el kell ismerni, hogy ez itt a gokartversenyzés egyik csúcsa. Nagyon profi a szervezés, rettenetesen erős a mezőny, de mindenki korrekten versenyez, senki sem reklamál.

Mivel itt több mint nyolcvan induló van és mindenki nagyon jó, egészen más versenyzési stílus igényel. Egy boly akár 15-20 gokartból is állhat, ha egy előzési kísérelted nem sikerül, akkor azonnal elmennek melletted öten. Ezt meg kell tanulni, nincs olyan, hogy idejössz és nyersz.

Menya az időmérőjét rontotta el, ahol a 72. időt futotta. Ez volt a legrosszabb edzéseredménye. Az előfutamok során szépen jött fel, sokat előzött, egy-egy kisebb hibánál többen visszaelőzték, úgyhogy volt hullámzás. Az elődöntőben pedig amikor látta, hogy nem tud továbbjutni, fel is adta fejben.

Menya_WSK_Lonato_23822_558_MENYHERT KROZSERK.60 MINI_1325

Ennek ellenére nagyon sokat fejlődött, a végén négy tizedre volt az élmezőnytől és voltak olyan szektorai is, ahol csak századokkal maradt le. Erre már lehet építeni. Érdekes volt látni, mennyit fejlődött az év eleji Winter Cup óta. Mese nincs, ha fejlődni akarsz, akkor ilyen mezőnyben kell menni minél többet. Menyán is azt láttam, hogy most volt talán a legmotiváltabb.

Három sűrű héten vagyunk túl, a Morva Kupa, a ROK és a WSK futamok után, most egy kicsit pihenünk aztán újra támad az MHH Kart Team.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini WSK

Résztvevők: 82

B elődöntő: 28. (34-ből)

Kvalifikációs futam: 50.

BC előfutam: 16. (33-ból)

BE előfutam: 21. (33-ból)

AB előfutam: 25. (34-ből)

BD előfutam: 23. (32-ből)

Időmérő: 72. (82-ből)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: