DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Gokart

Morva Kupa, Bruck: Fodor Géza visszatért!

Sikeresen szerepelt az MHH Kart Team két versenyzője Bruckban, a Morva Kupa fordulóján. Fodor Géza rég nem látott jó formában versenyzett, míg Krózser Menyhért a két hét múlva esedékes WSK premierjére készült.

Ezúttal nem bajnoki pontokért folyt a harc, hiszen a csapat nem vesz részt a Morva Kupa teljes szezonjában. Krózser Menyhért számára mégis volt tétje a versenynek, hiszen június 23-24-én az olasz WSK sorozatban ugyanilyen vázzal és ugyanilyen motorral fog versenyezni. A mostani tesztverseny jól sikerült, a döntőben győzött, a szuperdöntőben második lett, a hétvége összeredményét tekintve pedig a Mini60-as kategória második legeredményesebb versenyzője volt.

Fodor_HAM6013



Fodor Géza az új Parolin vázat szerette volna minél jobban belakni, aminek érdekében taktikát váltott és nem a beállításokra, hanem a versenyzésre koncentrált. Ez olyan jól sikerült neki, hogy a hétvége során egyre jobb formába került és a régi, harapós kedvében lévő Fodor Gézát láthattuk a pályán. Tempóját az eredmények nem tükrözik, hiszen több ütközés és a rajtfolyosó elhagyása miatt kapott büntetés miatt DD2-ben a döntőben és a szuperdöntőben is 12. lett.

Krózser Menyhért, Mini 60

„Szombaton, az időmérőn nem működött jól a motorunk, ami miatt Menya csak a tizedik időt futotta — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Vasárnapra új motort szereltünk a vázba, kicseréltük a gyújtás is, amit követően megnyerte a warm upot. Az elődöntőben a tizedikről az ötödik helyre jött fel, a döntőt megnyerte. A szuperdöntőt is nagy fölénnyel vezette, de elvesztette a koncentrációját és végül második lett. Ebből is tanulhatunk.

Nagyon jó felkészülési verseny volt a következő két hétre. Mind a kétszer Olaszországban, Lonatóban fogunk versenyezni, először a ROK bajnokságban a következő hétvégén pedig a WSK-ban lesz Menya első versenye, ahol ugyanilyen vázzal és ugyanilyen motorral fog indulni, mint most a Morva Kupán.

Krozser_Bruck_Morava__MG_0792

Nagyon örülünk Fodor Géza teljesítményének is. Régen láttuk már ilyen jól menni, mondtam is neki, hogy végre visszatért az élők sorába.“

Fodor Géza, DD2

„Igen, valóban visszatértem az élők sorába — mosolygott Fodor Géza. — Az idei első két versenyem nagyon rosszul sikerült, az utóbbi kettőn pedig egy kicsit elvesztünk a beállítások tengerében. Beláttam, hogy ez nem működik, ezért Bruckban egy jó alapbeállítással indultam és inkább a versenyzésre koncentráltam.

Az időmérőn a negyedik helyet szereztem meg, az elődöntőben a rajtot elrontottam, megelőztek és végül hatodiknak futottam be, de a rajtfolyosó elhagyása miatt büntetést kaptam, amivel tizedik lettem. A döntőben a hetedik helyre jöttem fel, de volt egy meglehetősen kakaskodó ellenfelem, akivel már az elődöntőben is összeakadtunk és most is. Mivel eközben beesett a spoilerem, itt is megbüntettek és 12. lettem. A szuperdöntőben a rajtnál volt előttem egy baleset, amit nem tudtam kikerülni, én is belekeveredtem és az utolsó előtti helyre estem vissza, innen jöttem fel a nyolcadikra, de mivel a rajtbalesetnél beesett a spolierem, megbüntettek és végül 12. lettem.

Nagyon mozgalmas versenyem volt, a gokartom mindkét oldala tele van guminyommal, vas, a vason küzdöttünk, rengeteg test test elleni harcban vettem részt, előztem, visszaelőztek, olyanokat csináltam, amit nagyon régen nem. Vigyorogva szálltam ki a gokartból, nagyon jól éreztem magam. A sebességem kezd visszatérni, egy-másfél tizedre voltam az élmezőnytől, ami erős volt. A harci kedvem pedig nagyobb, mint valaha. Alig várom a következő versenyt.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

Résztvevők: 19

Szuperdöntő: 2.

Döntő: 1.

Elődöntő: 5.

Időmérő: 10.

Fodor Géza, DD2

Résztvevők: 17

Szuperdöntő: 12.

Döntő: 12.

Elődöntő: 10.

Időmérő: 4.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: