DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

MHH Kart Team: Duplán sikeres hétvége

Két helyszínen, két különböző bajnokságban értek el sikereket az MHH Kart Team versenyzői: Krózser Menyhért a Morva Kupán, Bruckban nyerte meg mind a három futamát, míg Losonczy Levente Jesolóban érte el eddigi legjobb ROK eredményét, egy hatodik helyezést.

Krózser Menyhért, Mini 60, 1.

„Eredetileg az olasz ROK bajnokságot terveztük mi is, de végül úgy döntöttünk, hogy az előző hétvégéhez hasonlóan, Bruckban versenyzünk, de most nem a CEE-n, hanem a Morva Kupán — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

Krozser_Bruck_Morava__MG_0768



— Így az utazás két napját meg tudtuk spórolni, ami Menya számára is fontos volt az iskolai kötelezettségei miatt, illetve úgy ítéltük meg, hogy ez a verseny most jót tenne a fejlődésének.

A Morva Kupát tavalyról ismertük, akkor is és most is jó volt a mezőny. Itt a kis vázzal indultunk, ami még inkább Menyának való. Szárnyalt is vele, az időmérőt és mind a három futamot megnyerte. Nagyon magabiztosan versenyzett, erős volt a kanyarkijáratokon, nagyon keményen támadta a rázóköveket. Műszaki hiba miatt két szabadedzésen nem tudott menni, de azt is jól fogadta, semmi sem tudta őt kibillenteni, nagyon büszkék vagyunk rá.“

Losonczy Levente, Junior ROK 6.

„Új volt a jesolói pálya, még soha sem versenyeztem rajta, de azonnal az egyik kedvencemmé vált — mondta Losonczy Levente. — Kellett egy nap, hogy megtanuljam a pályát, illetve hogy megtaláljuk a jó beállításokat. A 21 indulóból a warm upon 9. lettem. Az időmérőn nem volt tökéletes a beállításunk és én sem tudtam kihozni magamból a legjobbat, így a 14. időt futottam, az elődöntőben innen jöttem fel a 12. helyre.

A döntőben az első kanyarban nem voltam elég bátor, lesodródtam a fűre és a 18. helyre estem vissza. Innen sikerült a 6. helyre felkapaszkodnom, ami pályafutásom legjobb eredménye a ROK-ban.

Nagyon hasznos volt a hétvége, rengeteget tanultam a mezőnytől, akik nagyon jól ismerik a pályát. Itt már nem lehet úgy előzni, hogy gondolok egyet és előre megyek, hanem három—négy kanyarral korábban kezdem el felépíteni. Voltak olyan előzéseim, amiket én sem hittem el és a szerelőm, Ben George is megdicsért. Nagyon jó verseny volt, fülig érő szájjal jöttem haza.“

Krozser_Bruck_Morava__MG_1656

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Mini 60

Szuperdöntő: 1.

Döntő: 1.

Elődöntő: 1.

Időmérő: 1.

Losonczy Levente, Junior ROK

Résztvevők: 21

Döntő: 6.

Elődöntő: 12.

Időmérő: 14.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: