DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Rotax Max Grand Finals: Biztató részeredmények

Jól kezdte a portugáliai Rotax Max Grand Finals az MHH Kart Team két versenyzője, hiszen az edzések alatt kategóriájuk legjobb öt helyezettje között szerepeltek.

Krózser Menyhértnek azonban az időmérőn megállt a motorja, Kovács Zsombort pedig a folyton beeső első spoiler hátráltatta. Így végül Krózser a Micro Max mezőny döntőjében a 19. helyet szerezte meg, míg Kovács a Max 125 B-döntőjében a 25. lett.

2H5A0779 (Medium)



„Elég balszerencsések voltak a versenyzőink — mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. — Mind a ketten jól felkészültek a versenyre, az edzések alapján minden esélyük megvolt, hogy az első ötbe kerüljenek. Nehéz ezt megélni még csapatvezetőként is, de előre kell tekintenünk. Mind a ketten megmutatták, hogy a kategóriájukban a világ élvonalába tartoznak, ennek megfelelően kell jövőre tovább lépnünk velük.

Menyának hihetetlen peche volt. Az időmérőig tökéletesen működött a gokartja, de ott az első körben megállt a motor, ami miatt mind a két selejtezőben az utolsó, 36. helyről kellett rajtolnia. Innen elég nehéz előre jönni egy ilyen erős mezőnyben. A döntőben a 19. helyet szerezte meg, de az időmérő után látszott rajta, hogy mentálisan nagyon megviselte a dolog.“

155A4814 (Medium)

Kovács Zsombornak a Max 125-ös kategóriában az első spoilere esett be minden érintésre, amely miatt a szabályok értelmében tíz másodperc büntetés jár.

„Nehéz mit mondanom a versenyről, nem vagyok elégedett, hiszen a B-döntőnél sokkal jobb eredményre számítottam — mondta Zsombor. — A spoiler csavarja szerintem túl hosszú volt, ami miatt nem lehetett eléggé meghúzni, de ha levágjuk, az szabálytalan. Emiatt elég sok büntetést kaptam és esélyem sem volt döntőbe jutni. Bánt, hogy így sikerült, pont a szezon legfontosabb versenye, de megpróbálom túltenni magamat rajta és a jövőre koncentrálni.“

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Micro Max:

Résztvevők: 36

Döntő: 19.

Elődöntő: 32.

2. selejtező: 22.

1. selejtező: 33.

Időmérő: 36.

5. edzés: 10.

4. edzés: 5.

3. edzés: 13.

2. edzés: 4.

Kovács Zsombor, Max 125:

Résztvevők: 72

B Elődöntő: 25.

Selejtező végeredmény: 44.

3. selejtező: 24.

2. selejtező: 14.

1. selejtező: 28.

Időmérő: 14.

5. edzés: 2.

4. edzés: 3.

3. edzés: 29.

2. edzés: 19.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: