DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Kovács Zsombor: A tempó megvolt Genkben

Két héttel a portimaoi világdöntő előtt Genkben, a BNL Golden Trophy-n állt rajthoz az MHH Kart Team versenyzője. A leggyorsabb körrel és húsz helyezést javítva szerezte meg a tizedik pozíciót Kovács Zsombor Belgiumban.

Az ígéretes időmérő és selejtezők után a döntőben a rajtnál kilökték, így a harmincadik helyre esett vissza, ahonnan, többek között a leggyorsabb kört is megfutva, a tizedikre sikerült felkapaszkodnia. 

A hétvégének nem volt különösebb tétje, de a világdöntő előtt mindenképpen hasznos volt a versenyrutin és a versenykilométerek gyarapítása. 

_HAD9198 (Medium)



“A genki pályát már ismertem és a mezőny is erős volt, ezért kiváló felkészülési versenynek ígérkezett a világdöntő előtt" — mesélte Kovács Zsombor.  "Csütörtökön kezdtük az edzéseket, száraz pályán, majd péntek délelőtt vizes, délután pedig megint száraz pályán folytattuk. Mind a két talajon jó munkát végeztünk, gyors voltam." 

"Szombaton az időmérőn a csoportomban az ötödik, összesítésben pedig a tizedik legjobb időt futottam. Mind a két előfutamban a hetedik helyről indulhattam, az elsőn ötödik, a másodikon nyolcadik lettem."

"A döntőben a nyolcadik helyről rajtoltam, ami az első kanyarban a külső sort jelentette. Nem sokkal a rajt előtt esett egy kevés eső, ami miatt nedves volt a pálya, de még slick gumikkal lehetett rajta menni. Lehet, hogy a belsőíven rajtolókat ez zavarhatta meg, de a teljes külső sort kilökték, köztük engem is. A harmincadik helyre estem vissza, ahonnan a tizedikre tudtam feljönni úgy, hogy a döntő leggyorsabb körét is én futottam. Ha a rajtnál nem löknek ki a dobogó, de akár a győzelem is elérhető lett volna. Ez mindenképpen biztató a világdöntő előtt. Abszolút elégedett vagyok a hétvégével, most már tényleg csak a világdöntőre kell koncentrálnom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: