DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

MHH Kart Team: Győzelem a tesztverseny

Egy hónappal a portugáliai világdöntő (Rotax Max Challange Grand Finals) előtt szintén Portimaoban rendeztek egy felkészülési futamot, amelyen az MHH Kart Team két versenyzője is részt vett.

Kovács Zsombor a Max Senior kategóriában pályafutása egyik legjobb formáját nyújtva mind a két futamon győzött, míg Krózser Menyhért egy kisebb betegséggel megküzdve a Micro Max kategória harmadik és hetedik helyét szerezte meg, így összesítettben az ötödik helyen végzett.

mhh-kart-portimao-03



„Jó erős mezőny gyűlt össze Portimaoban, többen már a világdöntőre teszteltek. Mi is ezzel a céllal mentünk ki, egyrészről a pályát, másrészről a kötelezően választandó vázakat – Max Seniorban Sodi, Micro Maxban Praga – és a versenyre szánt motorokat akartuk kipróbálni” – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető.

„Menyával kalandos versenyünk volt, pénteken kezdtük az edzéseket, de a szombat délutánt ki kellett hagyni, mert megbetegedett. Ennek ellenére az időmérőn az ötödik helyet szerezte meg, az első futamon harmadik, a másodikon pedig hetedik lett.

Több beállítást akartunk kipróbálni és a második futamra rossz irányba mentünk el, de végül is az volt a célunk, hogy teszteljünk a világdöntőre. Zsombornak nagyon jó versenye volt, mindkettőjük teljesítményével maximálisan elégedett vagyok.”

„Már a szabadedzésen is gyors voltam – veszi át a szót Kovács Zsombor. – A Sodi vázat akartam kipróbálni, hogy a világdöntőre legyen tapasztalatom vele akár új, akár használt gumikkal.

mhh-kart-portimao-02

Az időmérőn minimális különbséggel második lettem. Az első futam rajtjánál nem tudtam bejönni a második helyre, később pedig az egyik ellenfelem rám ugratott, így az utolsó helyre estem vissza. Innen sikerült nyernem, ami életem egyik legjobb futama volt. A második versenyen a 14 körből 12-t én töltöttem az élen, az egy kicsit könnyebb volt.

Úgy érzem, hogy maximálisan felkészültünk a világdöntőre, nagyon várom már a megmérettetést.”

EREDMÉNYEK

Kovács Zsombor, Max Senior:

Összesített eredmény: 1.

2. futam: 1.

1. futam: 1.

Időmérő: 2.

Krózser Menyhért, Micro Max:

Összesített eredmény: 5.

2. futam: 7.

1. futam: 3.

Időmérő: 5.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: