DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Gokart

Kovács a legjobb magyar a Eurochallenge-en

Igen erős, 30 fős Max Senior mezőnyben a 11. helyet szerezte meg Kovács Zsombor, Castellettóban, a Rotax Eurochallenge negyedik, egyben befejező állomásán. Ezzel az MHH Kart Team versenyzője, a legjobb magyarként a bajnokság tizedik helyén végzett.

„Különleges verseny volt számomra, mert egy új váz márkát próbáltunk ki és a pályát sem ismertem – mondta Kovács Zsombor. – Ennek ellenére az edzésen az élmezőnyben voltam. Az időmérőn az addigi leggyorsabb versenyző mögött próbáltam szélárnyékot fogni, de neki sem jött össze az a kör, így végül a 12. időt futottam, amiből egy versenyző kizárása utána 11. lett.

Mind a három előfutamot erről a helyről kezdtem. Az első sikerült a legjobban, itt az ötödik helyre jöttem fel. A másodikban hetedik lettem, de miután az első spoilerem beesett – ami ütközést jelent –,öt másodperc büntetést kaptam, így végül 18. lettem. Erről az ütközésről nem tehettem, a rajtnál beletoltak az előttem lévőbe, de a szabály, az szabály. A harmadik selejtezőben nyolcadik lettem, itt viszont az én hibámból ütköztem és soroltak vissza a 12. helyre.

 



Az elődöntőben a tizedik helyről rajtoltam, az ötödikig tudtam előrejönni, de a tempónk nem volt elég, így végül nyolcadiknak futottam be. A döntőben az első három hely volt a célunk, de csak a hetedikre tudtam feljönni. Itt is kaptam egy öt másodperces büntetést, ez is az én hibám volt, így végül a 11. helyet szereztem meg.

Összességében elégedett vagyok a hétvégével. Erős volt a mezőny, az időmérőn nem volt szerencsénk, ami végig kísért a verseny többi részén is. Ahhoz képest viszont, hogy új vázzal versenyeztem, sikerült helyt állni. A következő futamunk még jobb lesz.”

 

EREDMÉNYEK

 

Kovács Zsombor, Max Senior:

Résztvevők: 30

Döntő: 11.

Elődöntő: 8.

Előfutamok összesítve: 10

Előfutam 3: 12.

Előfutam 2: 18.

Előfutam 1: 5.

Időmérő: 11.

 

Rotax Eurochallenge végeredménye:

1. Brown-Nutley Jordan               260

2. Warge Felix                                 245

3. Roovers Noah                            238

4. Kindervater Robert                   237

5. Machacek Daniel                       224

6. Andersson Hugo                        215

7. Moulin Baptist                           213

8. Andersen Charlie                       209

9. Bergmeier Tamino                    207

10. Kovács Zsombor                      205

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: