DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Gokart

Krózser a Grand Festivalon is bizonyított

Kiválóan szerepelt Krózser Menyhért a Rotax Max Grand Festivalon, amely a Micro Max kategória európai döntőjének tekinthető.

Kiválóan szerepelt Krózser Menyhért a Rotax Max Grand Festivalon, amely a Micro Max kategória európai döntőjének tekinthető. Az igen erős mezőnyben az MHH Kart Team versenyzője az időmérőn a leggyorsabb volt, az előfutamokból a harmadik helyen jutott tovább, míg a döntőben igen parázs küzdelemben a negyedik helyet szerezte meg.

Az idei szezon egyik csúcspontja volt a Micro Max kategória számára az ausztriai Bruckban megrendezett verseny. Európa több országából összesen 35 versenyző mérkőzött meg egymással a háromnapos rendezvényen, amelyen a győztest a Világ Döntőre szóló tickettel jutalmazták.

_HAD0428 (Medium)



Krózser Menyhért előtt tehát komoly feladat állt: az idei eddigi legnehezebb mezőnyében kellett bizonyítania. Ezt tökéletesen megoldotta. Az időmérőn a 35 versenyző közül a leggyorsabb volt. Ezt követően a mezőnyt több részre osztották és 17-18 fős előfutamokat rendeztek. Itt Menya első, második és negyedik helyezéseket szerzett, amivel az előfutamok után a harmadik legeredményesebb versenyző volt. Ezzel az A elődöntő második helyéről rajtolhatott és a harmadikon futott be. A döntőben így az ötödik helyről rajtolva a nagy tülekedésben a hetedik helyre esett vissza, innen sikerült a negyedikre felküzdenie magát, amellyel egyben a legjobb magyar versenyző lett.

„Nagyon elégedett vagyok Menya teljesítményével – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – Egész hétvégén jó volt a tempója, kiegyensúlyozott teljesítményt mutatott. A döntő rajtja után volt egy kis tülekedés, el kellett telnie pár körnek, mire kitisztult a kép és megkezdhette a felzárkózást.

_HAD9225 (Medium)

A tempója alapján a dobogóra, de akár a győzelemre is meglett volna az esélye, de ez a negyedik helyezés is kiváló eredmény. Tavaly ugyanezen a versenyen 14. lett, ami jól szemlélteti, mennyit fejlődött egy év alatt.”

Az MHH Kart Team következő versenye augusztus 26-27-én lesz a Pannonia-ringen, ahol az országos bajnokság hetedik futamát rendezik. Itt kiegészül a csapat Kovács Zsomborral is, aki a Max Senior kategóriában áll rajthoz.

EREDMÉNYEK

Krózser Menyhért, Micro Max:

Résztvevők: 35

Döntő: 4.

A elődöntő: 3.

Előselejtezők utáni helyezés: 3.

Selejtezőfutam: 4.

Selejtezőfutam: 2.

Selejtezőfutam: 1.

Időmérő: 1.

Az MHH Kart Team együttműködő partnerei:

Metál Hungária Holding Zrt., Carsystem Hungária Kft., Cégcentrum Kft.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: