DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Két dobogó a CEE-n

Nehéz, de eredményes versenyt teljesített az MHH Kart Team a csehországi Chebben megrendezett gokart CEE futamon. Kovács Zsombor Max Seniorban második, míg Krózser Menyhért MicroMaxban harmadik lett.

„Mind a két versenyzőnk nagyon jól szerepelt. Zsombor 34 fős mezőnyben lett második, míg Menya egyenletes teljesítménnyel, 18 versenyző között szerezte meg a harmadik helyet – mondta Krózser Menyhért csapatvezető. – Tudtuk, hogy nehéz verseny lesz, hiszen a magyar mezőny ezúttal nagyon sok külföldivel is kiegészült, de erős ellenfelek között lehet tanulni és fejlődni.

krozser-menyhert-cheb-2017-01



Menya jól ment, összeszedett és koncentrált volt. Az időmérőn az ötödik helyet szerezte meg, utána viszont az összes futamon harmadik lett és a hétvége összesített eredménye alapján is a harmadik helyen végzett. Azt gondolom, hogy ő kihozott mindent, amit ebből a versenyből ki lehet hozni.”

Kovács Zsombor szereplése már nem volt ennyire egyenletes. A pénteki edzéseken a leggyorsabb volt, szombaton viszont több műszaki hiba is hátráltatta, viszont a döntő napon, vasárnap újra remekelt.

kovacs-zsombor-cheb-2017-01

„A szombati napunk elég kaotikus volt, a nyolc edzésből kettőt lehetett értékelni, vagy leesett a lánc, vagy elcsúszott a tengely, mindig volt valami apró hiba – mondta Zsombor. – Vasárnapra azonban minden összeállt. Az időmérőt és az elődöntőt is megnyertem. A döntőben két cseh versenyző megelőzött, ott harmadik lettem. A szuperdöntőben öten voltunk nagy meccsben, amiből sikerült a második helyre feljönnöm, de akkora már az első messze volt, később pedig két cseh ellenfelem is megelőzött így negyediknek futottam be. Az összesített eredmény alapján második lettem. A CEE-ben így is hét pont előnnyel a bajnokság élén állok, ami nagyon biztató az utolsó futam előtt.”

Eredmények

Kovács Zsombor, Max Senior:

Résztvevők: 34

Végső helyezés: 2.

Szuperdöntő: 4.

Döntő: 3.

Elődöntő: 1.

Időmérő: 1.

Krózser Menyhért, MicroMax:

Résztvevők: 18

Végső helyezés: 3.

Szuperdöntő: 3.

Döntő: 3.

Elődöntő: 3.

Időmérő: 5.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: