DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Győzelem a Morva Kupán

A Max Senior első és a MicroMax negyedik helyét szerezte meg az MHH Team Bruckban a Morva Kupa fordulóján, ahol ezúttal nem a bajnoki pontokért küzdöttek a csapat versenyzői, hanem a tapasztalatszerzés és a versenykilométerek gyarapítása volt a cél.

„Nagyon hasznos és eredményes versenyünk volt – mondta Fodor Géza csapatvezető. – Kovács Zsombor a Max Seniorban az időmérőt, az elődöntőt és a döntőt is megnyerte, a szuperdöntőben második lett, az összesítettben pedig első. Abszolút elégedettek vagyunk a teljesítményével.

kovacs-zsombor-morva-kupa-2017



Krózser Menyhért két kategóriában is indult. MicroMaxban, negyedik lett, de szerintem ezen a hétvégén nem az övé volt a legerősebb motor, és az időmérőn sem volt szerencséje. A Mini 60-ban egy sokkal erősebb gokarttal is bedobtuk őt a mélyvízbe, amivel megnyerte az időmérőt, negyedik lett az elődöntőben, de utána úgy döntött, hogy csak a MicroMaxban folytatja. A döntőben és a szuperdöntőben látszott rajta, hogy egy kicsit elfáradt.”

Kovács Zsombor pozitívan értékelte saját teljesítményét: „A tapasztaltszerzés volt a célunk, ez volt az idén a második futam, amin indultam a Morva Kupában, és egyelőre nem is tervezünk többet. Nagyon magabiztosan álltunk neki a hétvégének, az edzésnapokon és a versenyen is erősek voltunk, jó volt a gokart, minden összeállt. A szuperdöntőn az eső egy kicsit bekavart, hat körrel a vége előtt megállították a versenyt és ki kellett állni gumit cserélni, az újraindítás után második lettem, de a hétvégét így is megnyertem. Amiért jöttünk, azt maximálisan elértük, nagyon biztató volt a tempónk, abszolút elégedett vagyok.”

menya-morve-kupa-2017

Krózser Menyhért is megvillantotta tudását a hétvégén. „Két kategóriában indítottuk Menyát – mondta Krózser Menyhért senior, csapatvezető. – A Mini 60-ban egy erősebb gokarttal mehetett, amivel az időmérőn második lett, de mivel kizártak előle egy versenyzőt, a pole-pozícióból indulhatott.  Az elődöntőben a rajt után tartotta az első helyet, de aztán hibázott, visszaesett és végül a negyedik helyre jött fel. Ez után úgy döntött, hogy csak egy kategóriára akar koncentrálni. MicroMaxban az időmérőn nem volt szerencséje, nem tudott szélárnyékot fogni, így negyedik lett, ezt a helyét tartotta mind a három futamban.

A Mini 60-ban szerintem jól szerepelt, nagyon gyorsan alkalmazkodott a feladathoz. MicroMaxban a nap végére elfáradt. Mindenesetre most is szereztünk egy csomó tapasztalatot, úgyhogy hasznos volt a hétvége.”

kovacs-zsombor-morva-kupa-2017-podium

Eredmények

Kovács Zsombor, Max Senior:

Résztvevők: 15

Végső helyezés: 1.

Szuperdöntő: 2.

Döntő: 1.

Elődöntő: 1.

Időmérő: 1.

Krózser Menyhért, MicroMax:

Résztvevők: 8

Végső helyezés: 4.

Szuperdöntő: 4.

Döntő: 4.

Elődöntő: 4.

Időmérő: 4.

Mini 60:

Időmérő: 1.

Elődöntő: 4.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: