DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Gokart

Kovács Zsombor csatlakozott az MHH Kart Teamhez

Sikeresen mutatkozott be Kovács Zsombor az MHH Kart Teamben, és egy eseményekben bővelkedő hétvégén a harmadik helyet szerezte meg Max Seniorban. Krózser Menyhért egy ütközés után az utolsó helyről rajtolva a MicroMax szuperdöntőjében második lett, a hétvégi összeredménye alapján pedig a nyolcadik helyen végzett.

Kecskeméten rendezték a Gokart Országos Bajnokság ötödik és a CEE harmadik futamát. Bár egy héttel korábban az MHH Kart Team szintén ezen a pályán vett rész az ob. negyedik futamán, nagy változás történt a csapat életében: Krózser Menyhérthez és a futamot sérülés miatt kihagyó Fodor Gézához csatlakozott a mezőny egyik legtehetségesebb versenyzője, a 14 éves Kovács Zsombor.

_HAD5256 (Medium)



„Régóta figyeltük Zsombort, akit nagyon ígéretes versenyzőnek tartunk – mondta Fodor Géza, az MHH Kart Team egyik alapítója és csapatvezetője. – Nagyon örülök neki, hogy csatlakozott a csapatunkhoz. Nem csak támogatást szeretnénk neki nyújtani, de mindazt a tapasztalatot, amit az elmúlt évtizedekben a gokart- és autósportban szereztünk a fejlődésére fordítani. Biztos vagyok benne, hogy komoly sikerek állnak előtte és remélem, hogy ebben mi is segíteni tudjuk őt.”

Az új csapattag érkezésének ünneplésére azonban nem sok idő volt, hiszen komoly feladat állt a versenyzők előtt. Az időmérőt mind a ketten megnyerték, azonban Krózser Menyhért már az elődöntőben bajba került.

_HAD0950 (Medium)

„Nem rajtolt a legjobban Menya és az első kanyarban belekeveredett egy balesetbe, ami miatt a 13. helyre esett vissza, majd összeakadt egy társával és kiesett – mondta Krózser Menyhért Senior, csapatvezető. – A döntőben az utolsó helyről rajtol, ahonnan a hetedikre jött fel, a szuperdöntőben pedig a másodikra, így összességében a hétvég nyolcadik helyét szerezte meg. A versenyzését nagyon jóra értékelem, sokkal jobbra, mint amit az eredmény mutat. A baleset és a kiesés sem törte meg, nagyon gyorsan felállt belőle, szerintem ezen a hétvégén is sokat tanult.”

Kovács Zsombor szintén megnyerte az időmérőt a Max Seniorban, de az elődöntő rajtjánál ő is ütközésbe keveredett.

_HAD1435 (Medium)

„Az időmérőt esős körülmények között nyertem – mondta Zsombor. – Az elődöntőben, már száraz pályán, a rajtnál meglöktek és visszaestem a harmadik helyre. Később megint összeakadtam ugyanezzel a versenyzővel, de sikerült megmentenem a harmadik helyet. A döntőben a harmadikról a másodikra jöttem fel, de az előttem célba érőt megbüntették, így első lettem. A szuperdöntőre állítottunk a gokarton, ami jó ötletnek tűnt, de végül nem jött be és csak nyolcadik lettem. Ezzel a hétvége harmadik helyét szereztem meg, de mindkét bajnoki ellenfelem mögöttem végzett, így a bajnokságban tovább növeltem az előnyömet.”

_HAD5222 (Medium)

Eredmények

Kovács Zsombor, Max Senior:

Résztvevők: 30

Végső helyezés: 3.

Szuperdöntő: 8.

Döntő: 1.

Elődöntő: 3.

Időmérő: 1.

Krózser Menyhért, MicroMax:

Résztvevők: 20

Végső helyezés: 8.

Szuperdöntő: 2.

Döntő: 7.

Elődöntő: kiesett

Időmérő: 1.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: