DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gokart

Menya első CEE-győzelme

Folytatta jó szereplését az MHH Kart Team, Krózser Menyhért pályafutása első CEE-futamgyőzelmét szerezte, Fodor Géza pedig egy második helyezéssel gazdagodott.

Az ausztriai Bruckban rendezték a Közép-Európai Rotax Max Challange (CEE) második futamát. Az MHH Kart Team alaposan felkészült a versenyre, hiszen két héttel korábban ugyanezen a pályán vettek részt a Morva Kupa futamán, egy héttel korábban pedig a német bajnokságban vendégeskedtek.

A DD2 Masters mezőnye sajnos alaposan megcsappant, mindössze három nevező volt, ezért a DD2-vel együtt versenyeztek. Fodor Géza az edzéseken a fiatalok között is jó eredményt ért el, ám a versenynap már egy kicsit kalandosabb lett számára, de a DD2 Mastersben így is megszerezte a második helyet.

mhh-2017-bruck-gokart-2



Szárnyalt a csapat juniorversenyzője, Krózser Menyhért, aki a 25 fős MicroMax kategóriában a döntőben és a szuperdöntőben is második lett, az összesített eredmény alapján pedig a hétvége legeredményesebb versenyzője volt, ami pályafutása legjobb CEE eredménye.

„Számunkra is meglepetés volt, hogy ilyen kevesen jöttek DD2 Mastersben – mondta Fodor Géza. – Annak viszont örültem, hogy így a DD2 mezőnnyel együtt versenyeztünk. Az edzéseken nagyon jól szerepeltem. A versenynapon leesett az eső, ami általában kedvezni szokott nekem, de most nagyon rosszul mentem. Az időmérőn a 21 fős DD2 mezőnyben 11. lettem. Az elődöntőben, amelyet már száraz körülmények között rendeztek a 11. helyről rajtolva 11. lettem, de miután megbüntettek két versenyzőt, így végül 9.-nek rangsoroltak.

mhh-2017-bruck-gokart-1

A döntőben egy helyezést javítottam. A szuperdöntőben rosszul rajtoltam és már a célvonalon visszaestem a 14. helyre. Aztán hirtelen lelassult előttem az egyik versenyző, én próbáltam kikerülni, de hátulról meglöktek, kirepültem a fűre, majdnem felborultam.  Leállt a motor, mire visszatoltam a kartot a pályára rég elment a komplett mezőny. Ki is kellett állnom a bokszba, csak az utolsó körökre mentem vissza, hogy értékeljenek.

A Masters mezőnyben nem volt rossz az eredményem, két futamot megnyertem a szuperdöntőben harmadik lettem, de összességében ennél többet vártam magamtól. Pozitívuma volt a hétvégének, hogy a második leggyorsabb köröm volt az egész hétvégén a rendkívűl erős DD2 mezőnyben, ami mutatja, hogy a sebességem jó. A rajtoknál még fejlődnöm kell!”

„Mind a két versenyzőnk teljesítményével elégedett vagyok – mondta Krózser Menyhért senior. – Fodor Géza megmutatta a tempóját, ha egy kicsit szerencsésebb, az eredménye is lehetett volna sokkal jobb. Menya (Krózser Menyhért) pedig pályafutása egyik legjobb formáját hozta, látszik rajta az egyre több versenykilométer és a tapasztalat.

Már csütörtökön kint voltunk a pályán, mert erre a napra és vasárnapra, a versenyre jósoltak esőt. Mindenképpen szerettünk volna vizes pályán menni, mert Menyának ebben még nincs nagy tapasztalta. Be is jött a számításunk. Az időmérőn második lett, az elődöntőben egy jó változatos futamon negyediknek futott be, de mivel az első spoilere beesett – ami ütközést jelent –, öt másodperc büntetést kapott és csak hetedik lett. Szerintem nem tehetett az ütközésről, de a szabály ezt nem mérlegeli, el kell fogadnunk.

mhh-2017-bruck-gokart-3

A döntőben és a szuperdöntőben is második lett, de a körbeverések miatt így is a hétvége legeredményesebb versenyzője volt. Mint csapatvezető és mint apuka is nagyon büszke vagyok az első CEE győzelmünkre. Ki kell emelnem, hogy nagyon jól dolgozott a csapat, összeszedettek és erősek voltunk a hétvégén.”

EREDMÉNYEK

Fodor Géza, DD2 Masters:

résztvevők: 3

végső helyezés: 2.

szuperdöntő: 3.

döntő: 1.

elődöntő: 1.

időmérő: 2.

Krózser Menyhért, MicroMax:

Résztvevők: 25

Végső helyezés: 1.

szuperdöntő: 2.

döntő: 2.

elődöntő: 7.

időmérő: 2.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: