DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Gokart

Toppilóták toplistája - Szabó Krisztián csúcsot javított

A miskolctapolcai Avalon Park és a Formula.hu weboldal szervezésében minden hónapban más és más magyar toppilóta látogatja meg a létesítmény területén található Hell Kart & Event Centert, hogy az elektromos gokartokkal is bizonyíthassák tudásukat, és létrehozzák a pályán megforduló toppilóták toplistáját.

A játék második vendége a kétszeres autókrossz Európa-bajnok, a ralikrossz-Eb S1600-as kategóriájának jelenlegi második helyezettje, Szabó Krisztián volt, akit felesége és négy hónapos kisfia is elkísért a pályára. A Vácon élő sportoló korábban még soha nem járt Miskolctapolcán, így az elektromos gokartokat sem próbálhatta még ki – mindez azonban nem jelenti azt, hogy nem szereti ezeket a versenygépeket, hiszen korábban neki is állt egy benzines változat a garázsában. A pilóta a gyakorlás során körről-körre folyamatosan javított az eredményein, és addig nem szállt ki a vezetőülésből, amíg 0:42,2 alá nem tornázta a köridejét, a vége 0:42.155 lett. Ezzel közel egy másodperccel jobb lett a csúcsa, mint az egy hónappal korábban nálunk vendégeskedett Kazár Miklósnak.

A Volland Racing pilótája magazinunknak persze nem csak gokartos élményeiről, hanem idei terveiről is beszélt. Megtudhattuk: az Eb-értékelésben hátralévő futamán mindenképpen nyerni szeretne Skodájával Németországban, a legfontosabb cél, hogy október közepén őt koronázzák Európa-bajnoknak Hamburgban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: