DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Gokart

Kovács Zsombor elhozta Bruckból a trófeát

A Livewire Team gokart versenyzője, Kovács Zsombor a hónap legelső hétvégéjén az alsó-ausztriai Bruckban állt rajthoz a Morva Kupán a Kálmán Motorsport segítségével. Eredményei szerint nyíltan kijelenthetjük, hogy megcáfolta a két héttel ezelőtti eseményeket. A továbbiakban Zsombor számol be a hétvégi kihívás részleteiről.

Szia, Zsombor! Hogyan sikerült a szabadedzés, illetve az időmérő?

Sziasztok! Pénteken szinte az összes menetben a leggyorsabb voltam. A szombati nap szinte a teljes mértékben a pénteki nap tükörképe volt, a szabadedzéseken a legjobb idővel abszolváltam. A nap csúcspontja az időmérő volt. Igazából teljesen meg voltunk elégedve, hiszen két századdal maradtam le a pole pozícióról.

kovacs-zsombor-bruck-2016-01



Vasárnap az első éles futamot a második rajtrácsról kezdhetted. Mi történt az összecsapás fő napján?

A vasárnapi napot egy rövid bemelegítéssel, úgy nevezett warm up-al kezdtük. Itt alkalmaztunk egy új vázbeállítást, de az előző jobbnak bizonyult, így is az ötödik legjobb időt futottam. Az első futamon a második helyről rajtoltam. Nehéz volt innen rajtolni, hiszen külső ív és csak negyediknek tudtam elfordulni, de hamar visszaszereztem a második pozíciót, sajnos az élen haladó pilótát nem sikerült utolérni, ennek ellenére két tizeddel vertem a mezőnyt. A második futamban végig hajszoltam az elsőt, majd sikerült megelőznöm és első helyen értem célba, aminek mindannyian nagyon örültünk. Az utolsó futam egy mindent eldöntő küzdelem volt egy Szlovák pilótával. Az első rajtot visszaintették. A második rajt után voltam az első, a második és a harmadik helyen is, de végül ezt a futamot is bezsebeltem és így összesítésben az első lettem. Fantasztikus hétvége volt egy remek befejezéssel.

kovacs-zsombor-bruck-2016-02

Gratulálok és sok sikert a következő versenyedhez!

Köszönöm, büszke vagyok a csapatomra és hálás vagyok mindenkinek, aki segít a versenyzésben!

Csapatunk energiájáról és mentális frissességről a Livewire Energy termékei gondoskodnak, ital és rágócukor formájában.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: