DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Gokart

Kazár megfutotta az alapidőt az elektromos gokartpályán

A miskolctapolcai Avalon Park és a Formula.hu weboldal szervezésében minden hónapban más és más magyar toppilóta látogatja meg a létesítmény területén található Hell Kart & Event Centert, hogy az elektromos gokartokkal is bizonyíthassák tudásukat, és létrehozzák a pályán megforduló toppilóták toplistáját.

Az első vendég a navigátorként egyszeres, pilótaként háromszoros abszolút magyar bajnok Kazár Miklós volt, akit családja és barátai is elkísértek a pályára, hogy szurkoljanak a versenyzőnek. Az Avalon Parktól mindössze egy kilométerre élő sportoló korábban csak egy alkalommal ült a Hell kartjában, így nem volt meglepő, hogy a gyakorlás során körről-körre folyamatosan javított az eredményein, és végül az utolsó etap legvégén volt a leggyorsabb: 42,110 másodperc alatt ért körbe a ringen – ezt az időt kell tehát a következő versenyzőknek túlszárnyalniuk, ha szeretnének a lista élére kerülni.

A Pro Racers népszerű pilótája magazinunknak nem csak gokartos élményeiről, hanem ralis terveiről is beszélt. Megtudhattuk: az idei szezon hátralévő futamain már a 2017-es bajnokságra hangol, egy friss fejlesztést fog tesztelni Fordjával Kassán, a következő futamon, amellyel remélhetőleg jövőre ismét komoly esélyekkel indulhat harcba, hogy visszaszerezze hazai abszolút elsőségét.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: