DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Gokart

Gorzó Zsolt pár századra a dobogótól

Gorzó Zsolt, aki többek között a LiveWire Rally Team versenyfelszereléseit biztosítja, soron következő összecsapásán van túl a kecskeméti gokart stadionban a 2015.06.19-21.között megrendezett OB IV. + CEE III. bajnokságon. Erejét és kitartását a LiveWire energy cukorka és energia ital támogatja.

Versenyzésre kitűnően alkalmas hétvége volt, de Zsolt mégsem érezte úgy, hogy mindent ki tudott hozni magából, illetve az Intrepid vázon, Rotax Max motorral szerelt gokartjából. A nagyon erős mezőny és technikás pálya ellenére az időmérőn 5. helyre sikerült kvalifikálni, 2 század másodpercre a 3. –tól. Az időmérőn egy rosszul sikerült rajt miatt 8. lett, mivel egy előtte beragadt versenyző miatt több pozíciót is visszaesett. A döntőben pedig 4. helyen ért véget a megmérettetés.

BETH9654_resize



Zsolt elégedetlensége ellenére CEE futam lévén a magyarok között összesítésben a harmadik helyre volt elegendő. A végeredmény annak is köszönhető, hogy volt egy sajnálatos baleset, amelyben többen is összeütköztek a pályán és ebből Zsolt szerencsésen jött ki.

Sokak által gumigyilkosnak preferált pálya a kecskeméti. Számukra versenyenként csak egy garnitúra gumit szabad használni, amely tulajdonképpen a verseny végére el is érte a használhatatlan állapotot, máskor a gumik edzésre is felhasználhatók. Ebben az évben itt lesz még egy verseny fordított irányban. Úgy gondolom, hogy a megszokottól eltérő vonalvezetés mindig új kihívások elé állítja az egymás és az idő ellen harcoló versenyzőket.

A következő ütközet 2015.07.10-12. OB V. + CEE IV. Bajnokság Csehország Vysoke Myto. Teljesen ismeretlen pálya, a mezőny nagy része még soha nem ment rajta. Zsolt nagyon várja már a következő helyszín újdonságait és az újabb küzdelem kihívásait.

Köszönöm a riportot és gratulálok az elért eredményekhez!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: