DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

FE: Párizsi zűrzavar, Frijns győzelmével

Robin Frijns diadalmaskodott a kaotikusra sikeredett Párizs ePrix-n, ezzel ő lett a Formula-E szezonjának a nyolcadik győztese a nyolcadik versenyen. Ez volt a sorozat első esős futama.

Az első sorból a két Nissan indulhatott, azonban a párizsi időjárás gondoskodott róla, hogy ne legyen eseménytelen a Formula-E szezonjának nyolcadik futama. Már a verseny elején is több helycsere történt, illetve néhány ütközést is láthatott a közönség, de aztán féltávnál leszakadt az ég, és megtapasztalhattuk, milyen is a párizsi zűrzavar.



Öt évet kellett várni az első esős Formula-E versenyre, de megérte a várakozás. Elképesztő mennyiségű koccanás, baleset és előzés történt, rengetegszer volt érvényben egész pályás sárga zászló. Többek között Rowland, Mortara és Buemi is a gumifalnak ütközött.

Robert Frijns végül sérült autóval is meg tudta őrizni az első helyet a futam végéig, így ő lett a nyolcadik verseny nyolcadik győztese, viszont a csapatok között megvan az első duplázó. Sam Bird Chilében aratott sikerével a Virgin Racing az egyetlen istálló, mely egynél több győzelemmel büszkélkedhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: