DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Formula-E

Vandoorne-t már nem érdekli a McLaren

Nem igazán működött a kémia Stoffel Vandoorne és a McLaren között, a korábban nagy ígéretnek tartott belgának pedig 2019-re már nem is maradt helye a csapatnál. Vandoorne ettől függetlenül úgy néz ki, gyorsan továbblépett.

Miután Stoffel Vandoorne-nak nem volt már maradása a McLarennél, a belga elszerződött a Formula-E-be a HWA csapatához, amely egyfajta előörsnek tekinthető a Mercedes gyári érkezése előtt, ráadásul Vandoorne a németek szimulátorosaként is tevékenykedik.

„Nem” - válaszolt Vandoorne arra a kérdésre, figyelemmel kísérte-e korábbi csapatának 2019-es felkészülését. „Jelenleg már a Mercedesnél dolgozom, így csak azt tudom, hogy nekünk ez nagyon jól sikerült. Itt vagyok, itt is akarok lenni, és itt akarok erős jövőt magamnak.”

03419005_280



Nem csak a Mercedesnél, a Formula-E-ben is szívesen van. „A HWA jövőre Mercedes lesz, ennek pedig én is részese akarok lenni. Ez a célom, itt akarok bajnok lenni.”

A belga úgy véli, színvonalas bajnokságban szerepel. „Nem is tudom, lehet-e mondani olyan nevet, akinek ne lenne itt helye. Az F1-ben természetesen vannak kiváló pilóták, de vannak kevésbé erősek is. ”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: