DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Az Audi pilótái Lanzarote szigetén feszegetik a határaikat

A Lanzarote szigetén található Club La Santában, ideális külső körülmények között töltöttek el egy intenzív edzésekkel teli hetet az Audi DTM és Formula E sorozatokban versenyző pilótái, az Audi Motorsport vezetője, Dieter Gass és a csapatok vezetői. A hét végére a résztvevőknek még a házépítés feladatával is meg kellett küzdeniük.

„Negyedik alkalommal voltunk a Club La Santa vendégei, amely egyszerűen tökéletes feltételeket kínált számunkra.” – nyilatkozta Tom Kristensen. A Le Mans-i rekord győztes dán versenyző és a csapat orvosa, Dr. Vincenzo Tota közösen gondoskodik az Audi gyári pilótáinak mentális és fizikai felkészítéséről és minden évben új sportokkal, valamint izgalmas kihívásokkal várják őket Lanzarote szigetén.

A191753_small



Utcai kerékpározás, lávamezőket átszelő hegyikerékpáros túrák, fat bike kerékpározás a tengerparton, szörfözés, SUP túrák, boksz, softball tenisz, asztalitenisz, vízilabda, úszás, strandröplabda, súlyzós edzés, mászóedzés és számos egyéb aktív elfoglaltság: a DTM versenyző Loïc Duval, Robin Frijns, Jamie Green, Nico Müller, René Rast és Mike Rockenfeller mellett a Formula E sorozatban versengő pilóták, Lucas di Grassi, Daniel Abt és csapatvezetőik töltöttek hét napot a Kanári-szigeteken, ahol pihentető vakáció ugyan nem, de rengeteg egyéb feladat várta őket. „Ez a hét nap arról szólt, hogy feszegessük a pilóták határait és hosszú távon fejlesszük az állóképességüket. Így extrém körülmények között is tökéletes munkát végezhetnek majd az Audi számára.” – nyilatkozta Kristensen. „Természetesen a program része a szórakozás és a csapatépítés is.”

Az utolsó pillanatig titokban tartott csapatverseny, amelyet a hét végén rendeznek meg, szinte már hagyománnyá vált. Az idén egy kerti kisház építése volt a feladat, amelyet szűk három órán belül kellett kivitelezni a csapatoknak és amelynek úgy kellett kinéznie, mint a versenypályákon használt kis házikók. Mind a három csapat szinte tökéletes munkát végzett. Az elkészült három építmény három különböző motorsportos téma köré épült, amelyek mély benyomást gyakoroltak az Audi Motorsport vezetőjével, Dieter Gassal felálló bírálóbizottságra. A három alkotást a Club La Santa illetve a Lanzarote szigetén működő gyermekgondozási központ állítja ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: