DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Piquet és Vergne is a másikat hibáztatja a piros zászlós balesetben

Alapvetően nem haragszanak egymásra, de mindketten elmondták, ki volt a hibás a mexikói Formula-E futam messze legnagyobb csattanásában. Vergne szerint Piquet, Piquet szerint Vergne, természetesen.

Az őrült mexikói Formula-E futam messze legnagyobb balesetét a bajnoki címvédő Jean-Eric Vergne és Nelsinho Piquet produkálta, amikor a nyolcadik helyért küzdve a brazil belerohant Vergne autójába, a levegőbe emelkedett, a földetérés után pedig magával rántotta Alexander Simset is.

Piquet azonnal kiesett, hasonlóan Simshez, és bár Vergne a baleset miatt elrendelt piros zászlós periódus után folytatni tudta a versenyt, pontot ő sem szerzett, igaz, nem ezért, hanem mert még a leintésnél Mitch Evansszel is összeakadt.

A nagyobbik balesetről kérdezte őt, valamint Piquet-t is a Motorsport.com.

piquetvergne



„Úgy tűnt, mintha JEV már akkor az energiával takarékoskodott volna” - gondolkozott el Piquet. „Úgy nézett ki, mintha problémái is lettek volna, így én belülre mentem, hogy aztán később fékezhessek és megelőzhessem. Ő viszont rám zárt, akkor azt is gondoltam, túl korán. Amikor viszont visszanéztem a videót, arra gondoltam, nem száz százalékban az ő hibája az eset. Oké, agresszív volt a megmozdulás, de aki védekezik, számíthatna arra, hogy a támadó nem fog ugyanolyan korán fékezni, mint egy átlagos körön. Nagyon korán fékezett, amikor én nekiütköztem, én még a gázon álltam és gyorsítottam.”

Vergne sérült hátsó szárnyát, hátsó kerekét, oldaldobozát és első szárnyát, mivel piros zászlóval megszakították a futamot, sikerült megjavítani, így folytatni tudta a versenyt, de természetesen neki is megvolt a véleménye. „Rázártam az ajtót és tartottam az ívemet, és semmit nem csináltam rosszul. Ugyanott fékeztem, ahol addig, egyszer csak elrepült fölöttem. Nem tudom, mire gondolt, talán nem is látta miattam a kanyart. Teljesen rosszul mérte fel a féktávot. Nem akarok rosszat szólni rá, mert nagy esés volt és örülök, hogy jól van, de szükségtelennek mindenképp szükségtelen volt, amit csinált.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: