DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Formula-E

Főnöke nem kételkedik Massában

Annak ellenére, hogy Felipe Massa kifejezetten gyengén kezdte első Formula-E-szezonját, a csapatfőnök Susie Wolff szerint továbbra sem szabad lebecsülni a brazilt.

Mindössze 5 olyan versenyző van az eddig legalább egy versenyen elinduló 23-ból, aki a Formula-E 2018-19-es szezonjában még egyetlen pontot sem tudott szerezni. Közülük az egyik Felipe Massa, az ex-F1-es brazil eddigi három versenyén mindössze egy tizenhetedik és egy tizennyolcadik helyet, valamint egy kiesést tud felmutatni. Massának legutóbb, Chilében legalább már az időmérője jól alakult, hiszen kilencedik lett, a versenyen viszont ütközött Oliver Rowlanddel, így a dél-amerikai ország fővárosában már célba sem tudott érni.

Bár a korábbi Ferrari-pilóta szezonkezdése kifejezetten rosszul néz ki, venturis csapatfőnöke, Susie Wolff védelmébe vette őt. „Már csak az előélete alapján sem szabad soha alábecsülni Felipe Massát” - szögezte le Susie Wolff. „Tudja, mi kell ahhoz, hogy itt is sikeres legyen, és biztos, hogy nem becsülte alá a kihívást, amit a Formula-E jelent. Teljesen más sorozatról van szó, és idő kell, mire átáll az ember. Biztos vagyok benne, hogy Felipe is meg fogja találni az utat előre.”

03419003_072



A csapattárs Edo Mortara Chilében megszerezte az istálló első pontjait, ráadásul egy rendkvül erős negyedik hellyel, erre az áttörésre szeretne Wolff építeni. Massa is úgy érzi, közel van a pontszerzés. „Még nincs pontom, de nem csak az én hibámból, hogy őszinte legyek. Az első két versenyen a technikai hibák hátráltattak, aztán bár a harmadik jól alakult, ha a HWA-t is vesszük, három autóval szerezhettünk volna pontot, de aztán az előttem álló srác (Maximilian Günther - a szerk.) a falba tett, így pedig eltört a felfüggesztésem.”

„Stoffelnek is problémái voltak, ő is kiesett, de három autóval is ott voltunk a top 10-ben, szóval javul az autó, Mexikóban pedig remélem, jön az eddigi legjobb eredmény!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: