DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Alonsót és Hamiltont akarja az extrém széria

Nem csupán koncepciójával szándékozik nagyot dobni az Extreme E: az alapítók célja, hogy az elektromos SUV-kba az autósport legnagyobb neveit ültessék.

Csütörtökön bemutatkozott a legújabb elektromos széria, amely jelentősen eltér az eddig megszokott versenysorozatoktól. Az Extreme E alapötlete, hogy a versenyek a legszélsőségesebb terepeken zajlanak: az öt kiválasztott helyszín az Északi-sarkkör, a Himalája, a Szahara, az Amazonas-medence és az Indiai-óceán. A széria küldetése felhívni a figyelmet a klímaváltozásra, az alapítók pedig nem titkolják, az elektromos SUV-kba az autósport legnagyobb neveit akarják beültetni.

A Formula-E alapítója, Alejandro Agag mellett az új széria egyik arca Gil de Ferran, a McLaren sportigazgatója, aki első Indy 500-as próbálkozása során Fernando Alonsót mentorálta. A spanyol daytonai győzelme után úgy fogalmazott „olyan szakágakat is ki szeretnék próbálni, amelyek nem kizárólag versenypályán zajlanak. Ezek fényében nem meglepő, hogy neve már az Extreme E bemutató rendezvényén elhangzott.



 „Ma reggel váltottam üzenet Alonsóval róla. Fernando garantáltan sokat adna nekünk, széles körben híres, laza, nagyszerű versenyző. Óriási lenne egy ennyire közismert és ilyen karakteres résztvevő az eseményen. Ez vonzó azok számára, akik szeretik a kihívásokat, vágynak a kalandokra és környezettudatosak” – idézi De Ferrant a Daily Mail.

De elhangzott a címvédő Formula-1-es világbajnok neve is: „Nagyszerű lenne, ha Lewis Hamilton részt venne, versenyezne és szintén részese lenne ennek a kalandnak. A hozzájuk hasonló versenyzőkkel sokat nyernénk.”

Az Extreme E első szezonjára 2021-ben kerül sor, a tervek szerint a mezőnyt 12 csapat alkotja majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: