DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Vandoorne is a csapattársának ütközve esett ki

Nem a BMW Andrettinél történt a Marrakesh ePrix egyetlen csapaton belüli incidense, ám a mezőny végén szenvedő HWA érthető módon kevesebb figyelmet kapott. Stoffel Vandoorne mesélte el nekünk a részleteket.

Az autósport ritkábban előforduló eseményei közé tartozik, hogy két csapattárs autója ütközzön össze a versenypályán, ám a Formula-E marrakeshi futamán ez két alakulatnál is megtörtént. Persze mindenki Antonio Felix da Costa és Alexander Sims ügyetlenkedéséről beszélt, akik a kettős vezetésből távolították el egymást és a BMW-t, ám a mezőny utolsó helyein is történt egy csapattársak közötti ütközés, ami egészen más okból volt fájó: az újonc HWA két pilótája, Stoffel Vandoorne és Gary Paffett önmaguk és csapatuk döcögős kezdését mélyítették még tovább, ráadásul mindezt a helyszínen tartózkodó kvázi-nagyfőnök, Toto Wolff szeme láttára.

vandoorne



Közülük is Vandoorne az, aki elnyerte immár a teljes autósportvilág kollektív együttérzését, hiszen bármekkora tehetségnek is számít még mindig, a Formula-1-ben két évig nem tudott megbirkózni a túl gyenge McLaren és a túl erős Fernando Alonso okozta kihívással, és bár menesztése után a Formula-E-ben igyekszik új életet lehelni karrierjébe, két futam alapján látszólag csöbörből vödörbe esett: itt is technikai nehézségek sújtják, ráadásul a futam első kanyarjában most ő hibázott.

„Nem jelenteném ki, hogy balszerencsés lennék. Nagyszerű munkám van, autóversenyző vagyok, és azt csinálhatom, amit a legjobban szeretek. Oké, az eredményeim talán nem a legjobbak, de nem panaszkodok. Ez a hétvége sem kerül be a legjobbjaim közé, inkább a karakterépítésről szólt. Az időmérős körömben lekapcsolódott az autóm, amivel már rögtön hátrányos helyzetbe kerültünk, aztán pedig a verseny nagyon rövid volt számomra, miután már az első kanyarban összeakadtam Garyvel, ami a kiesésemhez vezetett” – értékelt a Formula.hu számára a belga, majd kérésünkre a baleset körülményeibe is beavatott minket. „Elfékeztem magam, és akkora füst volt mindenhol az előttem történt zűrzavar miatt, hogy semmit nem láttam, és már nem tudtam elkerülni Gary autóját.”

A verseny aztán Paffett számára is csak két körrel tartott tovább, ő defekt miatt csúszott ki és volt kénytelen feladni. A csapat számára pont nélkül zárult első két verseny után Vandoorne és Paffett is beszélt arról lapunknak, hogy a HWA-nak teljesen új alakulatként rengeteg tanulnivalója van még, hogy felkapaszkodjon a többiek szintjére.

A belgának mindenesetre nem szegte kedvét a nehéz kezdés, és kérdésünkre azt mondta, egyelőre nincs is a napirendjei között, hogy az F1-be való visszatérésért küzdjön. „Most a Formula-E-re koncentrálok. A bajnokság nagy ütemben fejlődik és még hatalmas potenciál lakozik benne, én pedig fényes jövőt látok itt magamnak.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: