DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Villeneuve: Az F1-ből senki sem kíváncsi a Formula-E-re

Egyesek a jövő versenysorozatának tartják az elektromos bajnokságot, az egykori világbajnok szerint azonban a Formula-E túlértékelt: a száguldó cirkusz paddockjában például senki nincs képben vele.

Az elektromos formulaautós bajnokság, a Formula-E megosztja a rajongókat: egyesek odavannak a szándékosan futurisztikus szériáért, mások komolytalannak és értelmetlennek tartják. Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve szerint az ötödik szezonjában megreformált kategória szerepe túlértékelt, és bár számos korábbi Formula-1-es versenyző szerepel a szériában – a rijádi szezonnyitón Felipe Massa és Stoffel Vandoorne csatlakozott –, az autósport élvonalát valójában legkevésbé sem érdekli a „rivális” széria.

„Senki sem kíváncsi az elektromos versenyzésre. Az igazság az, hogy az F1-es paddockban senki nincs tisztában azzal sem, hogy mikor vannak a Formula-E futamai” – árulta el az Automobile Magazine-nak Villeneuve, gyarapítva megosztó nyilatkozatainak hosszú sorát. „Nem értem, miért tolják annyira. Megvan a saját helye, csak az elvakult rajongók követik.”



Villeneuve mindezt annak ellenére jelentette ki, hogy ő is kipróbálta – egyetlen korábbi F1-es világbajnokként – már az elektromos szériát, a 2015-16-os második szezonban állt rajthoz, mindössze három futamon. Ráadásul benyomásai nem is voltak rosszak:

„Teljesítettem pár versenyt a Formula-E-ben, mégpedig örömmel, mert a technológia érdekes volt. Van az autóban erő, ha a gázra lépünk – vagyis talán nem kellene gáznak nevezni, hanem a pedálra –, akkor megindul. De igazából… nem tudom” – bújt ki végül a kanadai az alól, hogy levonja következtetését a Formula-E-ről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: