DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Massa a Formula-E-t dicséri az F1-gyel szemben

A 37 éves újonc azt emelte ki, mennyi különböző versenyző nyerhet futamokat és bajnoki címet új szériájában – reméli, hogy ő is közöttük lesz, ugyanis Szaúd-Arábiában nagyon sokat kell még tanulnia.

Hétvégén, a 2017-18-as szezon nyitányán, az Ad Diriyah ePrix-n bemutatkozik a Formula-E-ben a korábbi F1-es ezüstérmes, Felipe Massa, aki az eddigi egyik legnagyobb nevű érkező a széria történetében. A Venturi brazil pilótája szerint nem is kérdés, hogy a két bajnokság közül melyik tartogat szorosabb csatákat:

„Úgy gondolom, a Formula-E attól érdekes, hogy sok versenyző képes versenyt nyerni, és remélem, én is közéjük fogok tartozni. Talán a bajnoki címre is sok pilóta esélyes lesz” – elmélkedett Massa BBC Sportnak. „Sokkal szorosabb, ha a Formula-E és Formula-1 autóit összehasonlítjuk egymással.”



A Formula-1-gyel 2017 végén felhagyó, idei szezon többségében pihenő – mindössze két versenyen indult a Stock Car Brasil szériában – 37 éves brazil nem rövid távra tervez az elektromos sorozatban:

„Ebben a bajnokságban nem csupán egy évig versenyezhetek. Talán pár évet eltölthetek itt, és élvezhetem a pályafutásom, amíg tényleg úgy döntök, hogy abba akarom hagyni. Továbbra is jól akarom érezni magam, mint ahogyan egész életem során” – folytatta Massa, aki számára a Formula-E-ben szinte minden ugrás lesz az ismeretlenbe:

„Nem ismerek egy pályát sem, leszámítva a monacói felét. Meg kell ismerni az akkumulátorokat és helyes használatukat, hogyan kell spórolni velük és tölteni őket. Meglátjuk, mennyit tanulhatok az első versenyen, de már abból is sokat tanultam, amikor először az autóban ültem. A teszten minden jól ment, de most tartunk ott, ami számít.”

A szombati versenyen nem Massa lesz az egyetlen ismerős újonc Rijádban: csupán három héttel utolsó Formula-1-es nagydíja után Stoffel Vandoorne a HWA-val áll rajthoz új szériájában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: