DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

A Formula-E még mindig Alonsót akarja

A Formula-1-ben az élcsapatok nem kapkodtak Fernando Alonso után, más sorozatokban azonban tárt karokkal fogadnák. Bár a spanyol egyelőre nem az FE-ben tervez, a széria mégis folyamatosan csábítja.

Jó eséllyel pályafutása utolsó két Formula-1-es versenyére készül Fernando Alonso. A legutóbbi két helyszínen elképesztő balszerencséje volt, Austinban az első körben kilökte őt Lance Stroll, a bokszig még ugyan elkecmergett, de fel kellett adnia a küzdelmet. Egy hétre rá Mexikóvárosban sem jutott jóval tovább, pedig még csak nem is keveredett balesetbe. 

Ocon és Sainz harmadik kanyarban történt ütközésénél előbbi autójáról leszakadt néhány darab, amit éppen Alonso McLarenje gyűjtött be. Pechjére ez a hűtőrendszert eltömte, a motor pedig elkezdte megadni magát az elégtelen hűtés miatt, így néhány kör után ismét véget ért a spanyol versenye. Remélhetőleg Brazíliában és Abu Dhabiban szerencsésebb lesz a kétszeres világbajnok.

Furcsa lesz, hogy a jövő évtől nem láthatjuk Alonsót az F1-ben


Tizenhét szezont és két világbajnoki címet követően Fernando Alonso elhagyja a sorozatot és másfelé keresgél. Bár korábban a spanyol ász egyértelműen kinyilvánította, hogy ugyan érdeklődik a Formula-E iránt, de biztosan nem csatlakozik az elkövetkező szezonban az elektromos szériához, annak vezetői továbbra is igyekeznek vonzónak mutatkozni, Alonso ugyanis komoly fogás lenne nekik.

„Baráti, kötetlen beszélgetést folytattunk Fernandóval a jövőről, végig nagyon egyértelmű és őszinte volt velünk. Abban bízunk, hogy sikerül közelebb hoznunk mindenkihez ezt a szériát, megmutatni, hogy mennyire sokat számít a pilóta vezetési tudása a versenyeken, utána ismét átértékelheti, szeretne-e csatlakozni hozzánk” – jelentette ki a Formula-E egyik szóvivője az e-racing365 szakportálon.

„Ha komolyabban elkezd érdeklődni az FE iránt, onnantól a csapatokon múlik, sikerül-e megszerezniük egy ilyen nagy tehetséget. Mindenesetre mi bármikor nagyon szívesen fogadjuk Alonsót a bajnokságunkban.” Korábban Alonso az AS-nak arról beszélt, hogy rövid távú tervei között nem szerepel a Formula-E, de a későbbi részvételt nem zárta ki.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: