DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Alonso nem szerződik a Formula-E-be

Bár többen is ajánlják a spanyol ásznak és az elektromos sorozat vezetői is dolgoznak Alonso megszerzésén, egyelőre nem képezi tervei részét a Formula-E. De később végül kiköthet ott.

Az utóbbi három esztendőben kis túlzással folyamatosan folyt a találgatás, hogy visszavonul-e Fernando Alonso a Formula-1-ből, ha pedig igen, akkor milyen sorozatban folytatja később. Az eddigi években végül mindig kitartott a száguldó cirkusz mellett, idén viszont elege lett a folyamatos sikertelenségből és a nem túl fényes jövőképből (a McLaren inkább visszafelé halad, mint előre) és szeptemberben bejelentette, elhagyja az autósport csúcskategóriáját.

A napokban Felipe Massa azt tanácsolta egykori csapattársának, hogy a helyében nem is várná meg a szezon végét, hanem azonnal távozna. A brazil decemberben mutatkozik be a Formula-E-ben, amit izgatottan vár és arra gondolt, hogy esetleg a kétszeres világbajnok spanyol is elgondolkodhatna azon, hogy ugyanoda szerződik.

Fernando Alonso jövőre nem megy a Formula-E-be, később azonban nem kizárt


Alonso járatos a Formula-E-ben, nem is zárja ki, hogy később egyszer részese lehet az elektromos sorozatnak, de biztosan még nem jövőre. „Minden motorsport kategória érdekel. Amikor csak tudom, nézem őket a tévében, tetszik, amit látok, nagyon szenvedélyesen szeretem ezeket a sportágakat, de nem gondolom, hogy jelenleg a terveim közt szerepelne a Formula-E” – nyilatkozta Fernando Alonso a spanyol AS című lapnak.

A kitűnő spanyol versenyző elismerte, hogy valóban felvette vele a kapcsolatot Alejandro Agag, a Formula-E főnöke. „Igen, beszélgettem már vele, de végig világos volt az álláspontom, hogy jövőre még biztosan nem versenyzem ebben a szériában. Egyelőre két lehetőség lóg a levegőben, a két héttel ezelőtthöz képest semmi sem változott. Két bajnokság érdekel különösen (egyik egyértelműen a WEC, ahol jelenleg is a Toyota istálló tagja), meglátjuk, hogyan tudom összeilleszteni a kettőt egyszerre.”

„Más kihívások is vannak, amelyek érdekelhetnek. Először minden lehetőséget fontolóra veszek, megvizsgálom a versenynaptárakat és megnézem, hogyan lenne ezekre időm. A szabadidőmre is gondolnom kell, a Formula-1-en kívül is kell, hogy élje az ember az életét. A végső döntésem meghozatala előtt kicsit ki is szeretnék kapcsolódni” – tette hozzá Alonso, aki az Indy 500-as versenyen nagy valószínűséggel mindenképpen részt vesz 2017 után újra. De hogy a teljes szezont az IndyCarban tölti-e, még nem tudni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: