DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Susie Wolff a Formula-E-ben lehet csapatfőnök

A Mercedes-csapatfőnök felesége, korábban a Williamsnél tesztlehetőséget is kapó Susie Wolff a Venturi csapatát vezetheti majd a Formula-E-ben, már a következő szezontól.

Susie Wolff a Formula-E zürichi hétvégéjén, amelyen több, mint fél évszázad után tért vissza az autósport Svájcba, több okból is jelen volt. Egyrészt a saját, Dare to be different elnevezésű kampányát promotálta, amelyben arra buzdítja a fiatal lányokat, hogy kergessék csak az esetlegesen az autóversenyzésről szőtt álmaikat, másrészt viszont információk szerint volt egy ennél jóval komolyabb oka is annak, hogy a Mercedes-csapatfőnök Toto Wolff feleségs Svájcban időzött.

Ez pedig a Motorsport.com svájci kiadásának információi szerint egészen pontosan az, hogy Susie Wolff lehet a Formula E-ben szereplő Venturi csapatfőnöke. A pletykáknak az is ad egyfajta alapot, hogy a Venturi egyik technológiai partnere, a HWA a Mercedesszel is együtt dolgozik a Formula-1-ben, illetve magának Toto Wolffnak is volt részesedése egy időben a cégben.

03418007_042



A bejelentésre a következő egyhónapos periódusban kerülhet sor, de még mindenképp a szezonzáró New York-i duplaforduló előtt.

A Venturinak van már egy williamses kötődésű tagja a következő szezonra leszerződtetett versenyzőjük, Felipe Massa személyében, Susie Wolff is ilyen lehetne, miután annak idején tesztelt a Grove-i alakulatnál.

Az előbb említett HWA-nak lesz egyébként saját csapata is az elektromos formaautó-bajnokságban, ezt a DTM-es csapatfőnök Ulrich Fritz vezeti majd.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: