DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Először járatta meg Formula E-s „batmobilját” Felipe Massa

Felipe Massa a mai napon először tudott tesztelni leendő Formula E-csapata, a Venturi autójával, és ha már ott volt, meg is tett nem kevesebb, mint nyolcszáz kilométert. Lehetőséget kapott a teszten Charles Leclerc öccse, Arthur is.

Felipe Massa régóta tervezte már, hogy F1-ből történő távozása után még nem vonul vissza, hanem az elektromos formaautó-bajnokságban, a Formula E-ben teszi próbára szerencséjét. Az efelé vezető úton korábban kipróbálhatta már a Jaguar első generációs autóját, afféle első ízelítőként a Formula E-ből.

A brazil azóta leszerződött a Venturival, viszont tesztje óta bejelentették, hogy egy teljesen más kialakítású autóval versenyeznek, így első kilométerei után még várt rá egy jó alapos gyakorlás, mielőtt megkezdődik a 2018-19-es idény, immár a Gen2, vagyis második generációs autóval.

Massa első igazi tesztjére a mai napon került sor a dél-franciaországi Ales-Cavennes pályán, és ha már az istálló újdonsült versenyzője ott volt, bele is vetette magát a munka sűrűjébe, ugyanis nem kevesebb, mint nyolcszáz kilométert tett meg a fekete, leginkább Batmobilra hajazó géppel.



massa2

A bajnokság első embere, Alejandro Agag nagyon örül annak, hogy egy ilyen kaliberű versenyzőt is a mezőnyben tudhatnak, mint Felipe Massa. „A dolgok soha nem egyik napról a másikra történnek” - szögezte le Agag. „Nico Rosberg segítségével minden, így Felipe (érkezése) is alapos szervezés eredménye. Három éve beszélünk már Felipével erről, aki egy nagyszerű versenyző, emellett ráadásul személyes barátom is. Sok mindent megmozgattunk, hogy idejöjjön, de végsősoron ez a csapatokon múlik, egyikre sem tukmálhattam rá őt. Szerencsére Felipe egy kiváló megállapodást kötött Gildóval (Gildo Pastor, a Venturi elnöke - a szerk.), ez pedig nagyszerű hír.”
 
Azt még nem tudni, ki lesz Massa csapattársa az előttük álló idényben, ugyanis az istálló jelenlegi két versenyzője, Edoardo Mortara és Maro Engel neve egyaránt felmerült a sorozatba a következő szezonban beszálló, Venturi-klienscsapat HWA-nál. Az autó fejlesztését a korábbi időszakban Michael Benyahiára és Tom Dillmannra bízták, ők is esélyesek lehetnek arra, hogy Massa csapattársai lehessenek.
 
A teszten lehetőséget kapott a jelenleg a francia F4-es bajnokságban Arthur Leclerc is - ha valakinek ismerős a név, ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis a Sauber F1-es újoncának, Charles Leclercnek az öccséről van szó.
 
massa3
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: