DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Formula-E

Webber hisz Massában és az FE-ben

A 2013-tól, a Formula-1-ből visszavonult Mark Webber szerint a Formula-E a legjobb jövő felé halad, különösen, ha továbbra is ilyen remek pilótákat sikerül elcsábítania, mint Felipe Massa.

Az ausztrál és a brazil együtt kezdték Formula-1-es pályafutásukat 2002-ben, ám míg Massa csak tavaly vonult vissza, Webber már 2014-től a WEC-sorozat felé vette az irányt. Azóta ezzel is felhagyott és már csak televíziós szakértőként tevékenykedik.

Hasonlóság a két pilóta között, hogy mindketten egyszer-egyszer kerültek nagyon közel a világbajnoki címhez a száguldó cirkuszban. Az egykori Ferrari-versenyzőnek 2008-ban csak másodpercek hiányoztak a végső győzelemhez, míg az ausztrálok nemzeti hőse 2010-ben került karnyújtásnyira a címtől, ám végül csapattársa, Sebastian Vettel diadalmaskodott.

Massa hamarosan teljesen új kihívásba veti bele magát, az elektromos szériába szerződik. A Formula-E-ben a kezdetek óta jelen levő Venturi istállóhoz írt alá, méghozzá rögtön három évre. Mark Webber úgy véli, a rutinos brazillal sokat nyer a Venturin kívül az egész FE, sőt, további, nagy kaliberű pilóták érkezése segíthetné a sorozat népszerűségének növelését.

Egyre több gyártó és egyre színvonalasabb mezőny, ez a Formula-E


„Igen, kifejezetten jó, hogy Massa csatlakozik az elektromos szériához. Egyértelműen élpilóta, elképesztő Formula-1-es múlttal a háta mögött. Tökéletes helyre került, ő igazi, harcos versenyző” – nyilatkozta Webber a Motorsport Week szaklapnak.

A rutinos brazil pilótát nemrég figyelmeztették, hogy nem lesz könnyű dolga, ugyanis a rajtrács már most sem nélkülözi a minőségi pilótákat. Számos egykori F1-es is jelen van, mint például Jean-Eric Vergne, Sebastien Buemi, Lucas di Grassi, de említhetnénk Nick Heidfeldet vagy Nelson Piquet-t is.

A gyártók számára is egyre vonzóbb az FE, az Audi, a Renault és a Mahindra már régóta jelen van, beszállt a Jaguar, valamint nemsokára biztosan érkezik a Mercedes is. Nico Rosberg szintén nagy támogatója a sorozatnak, Webber pedig úgy véli, a Massa-kaliberű versenyzők érkezése egyenesen szenzációssá teszi az elektromos szériát.

„Felipe keményen fog versenyezni, ez mindkét fél előnyére válik. Ha még néhány, hozzá hasonló versenyzőt sikerülne megszerezni, az tovább emelné az eddig sem alacsony színvonalat, a Formula-E szenzációs lehet” – tette hozzá Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: