DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Massát figyelmeztették az FE-ből

Sok korábbi Formula-1-es pilóta megfordult már a Formula-E-ben, hamarosan Felipe Massa is csatlakozik. Ám a brazilt figyelmeztették, nem lesz könnyű dolga az elektromos szériában.

Kedden jelentették be hivatalosan, hogy Felipe Massa a Venturi istálló színeiben jövőre a Formula-E mezőnyét fogja erősíteni. Igen nagy kaliberű pilótát nyert ezzel az egyre inkább fejlődő és terjeszkedő elektromos sorozat, a 2017 végén visszavonult, világbajnoki ezüstérmes, korábbi Ferrari-pilótát.

A McLaren egyik tesztpilótája, Oliver Turvey már nagyon várja, hogy a brazil ellen csatázhasson a Formula-E-ben, ugyanis a brit az NIO színeiben ugyanabban a sorozatban versenyez, ugyanakkor aláhúzta, hogy Massának jócskán lehetnek nehézségei az új bajnokságban.

Turvey igazán le tudja mérni a különbséget, ugyanis a héten éppen a McLaren Formula-1-es autóját is tesztelte Barcelonában. „Ez egy teljesen más formula, egészen különböző érzés hirtelen megint F1-es autót vezetnem, amikor már hozzászoktam a Formula-E kategóriához” – nyilatkozta a wokingiak tesztpilótája.

Nem lesz sétagalopp a Formula-E még Massának sem


„Mindig jó, ha különböző autókat vezetünk, mert jobb versenyzővé válik az ember. Felipe biztosan nagy kihívást talál majd az FE-ben. Az ő tapasztalatával igazán érdekes lesz megfigyelni, hogy boldogul az új szériában.”

„A következő szezonban teljesen áttervezett, új autók lesznek a rajtrácson, így valamilyen szinten mindenkinek újdonság lesz. Nagyszerű, hogy egy ilyen tapasztalatú és tudású versenyzőt köszönthetünk köreinkben. Alig várom, hogy ellene versenyezhessek” – tekintett előre Turvey.

Ugyanakkor a mezőny tele van versenyképes pilótákkal és istállókkal, a jelenlegi mezőnyből már tízen rendelkeznek futamgyőzelemmel, így nem lesz egyszerű dolga. „Nekem sem volt könnyű dolgom, de viszonylag gyorsan ráéreztem. Immáron rengeteg versenyző rendelkezik komoly FE-tapasztalattal, így Felipe igen nehéznek találhatja majd a feladatot” – tette hozzá Turvey.

Szerintetek mire megy majd Massa a Formula-E-ben?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: