DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Formula-E

Hivatalos: Massa versenyezni fog a Formula-E-ben

Nem sokáig marad távol az autóversenyzéstől Felipe Massa, aki az idei év végén startoló ötödik szezonra régi vágyát megvalósítva versenyzői szerződést kötött a Venturival az elektromos sorozatban.

DdPx27IWAAEYVIu



„Nagyon boldoggá tesz, hogy csatlakozhatok a Venturihoz és velük együtt a Formula-E-hez, ami hatalmas versenysorozattá vált nagyon rövid idő leforgása alatt. Néhány éve már egyértelművé tettem, hogy érdekel ez az innovatív, jövőbetekintő és exponenciálisan gyarapodó sorozat” - mondta a bejelentés napján Massa.

„Gildo [Pastor, a Venturi Automobiles tulajdonosa] mindig egy lépéssel mások előtt jár, amikor nagy teljesítményű elektromos járművekről van szó. Mindent meg fogok tenni, hogy segítsem ezt a projektet, remélhetőleg az élmezőny tagjaként.”

Massa sohasem csinált belőle titkot, hogy a Formula-1-et követően a Formula-E-ben szeretné folytatni a versenyzői pályafutását. Jó eséllyel már a 2017-es év folyamán csatlakozhatott volna, ám miután első F1-es visszavonulását követően mégis eltöltött egy újabb évet a Williamsnél, meghiúsultak ezen tervei, pedig a Jaguar autóját már tesztelte is azt megelőzően.

Az e-racing365 értesülési szerint Massa és képviselői több csapattal is tárgyalóasztalhoz ültek, megpróbálva tető alá hozni egy szerződést, de a Venturi volt az egyetlen, amely többéves megállapodásra is hajlott, így a monacói székhelyű alakulatra esett a brazil választása – aki ezek szerint nem csak egy évre tervez.

DdPx3ysWsAASCdq

A szerződés az ötödik szezon kezdetén lép életbe, amely várhatóan 2018 decemberének magasságában startol majd.  A Venturi autóit idén Maro Engel és Edoardo Mortara vezetik, tehát egyiküknek mindenképpen távoznia kell majd, ám ez talán nem is lesz számukra probléma, hiszen Mercedes-kötődésű pilótákként esélyük lehet a Formula-E-hez szintén az új szezonban csatlakozó HWA-nál.

A Venturi nem nevezhető az elektromos széria egyik élcsapatának, a kezdetek óta jelen lévő istálló a sorozat eddigi három és fél éve alatt összesen három dobogót szerzett, első győzelmük is várat még magára. Az alakulatnak korábban volt már egy próbálkozása egy sikeres F1-es pilótával, a Massához hasonlóan 11-szeres futamgyőztes Jacques Villeneuve révén, a kanadai azonban nem találta meg a számításait, és a második szezonban három futamot követően távozott.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: