DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Rosberg mutatja be az új FE-autót Berlinben

A 2016-os F1-es világbajnok befektetővé és az elektromos sorozat részvényesévé vált, májusban pedig be is ül az új autóba, hogy bemutassa azt a német közönségnek.

2016 Formula-1-es világbajnoka, Nico Rosberg ott volt decemberben a Formula-E 2017/2018-as szezonjának első állomásán, Hongkongban és már ekor jelezte, hogy érdekli az elektromos sorozat, igaz, nem pilótaként - mint kiderült, azóta már részvényessé vált és továbbra is élénken érdeklődik a projekt iránt.

rosberg2018



Most azt is bejelentették, hogy május 19-én Rosberg fogja bemutatni a Gen2 névre hallgatú újgerenációs Formula-E-autót Berlinben: az esemény előtt lesz egy tízperces bemutatója hazai közönsége előtt. "Nagyon izgatott vagyok, hogy beülhetek az autóba és nagyszerű tapasztalat lesz egy ilyen nagy teljesítményű elektromos technikát vezetni. Aztán meglátjuk, hogy mi van még bennem!" - mondta erről a német az Autosportnak.

"Az eseményt még különösebbé tesz, hogy a erlini forduló idején kerül rá sor, hiszen mindig imádtam versenyezni otthon, Németországban. A visszavonulásom óta nagyon elkezdett érdekelni az elektromos közlekedés, ami pozitívan befolyásolhatja a társadalmunkat és a bolygónkat. Emiatt is hiszek nagyon a Formula-E-ben lévő potenciálban és emiatt lettem befektető már egy ideje" - magyarázta az F1-es világbajnok.

"Az, hogy egy olyan név, mint Rosberg mutatja meg az új autót a német szurkolóknak Berlinben, nagy pillanat a sorozat számára. "Ő egy hihetetlen nagykövete a motorsportnak és egy bajnok, szóval az egy újabb fantasztikus dolog, hogy befektetővé és részvényessé vált a Formula-E-ben" - tette hozzá a sorozat promótere, Alejandro Agag.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: